Un idil·li es podria dir que té Pedro Alcalá amb Los Pajaritos. L'estadi sorià va viure i patir ahir altre cop com se les gasta el defensa murcià que va ser l'artífex i el gran protagonista de la victòria del Girona a Sòria. El defensa murcià va desembussar el partit rebentant una pilota en un llançament de falta des de la frontal i clavant-la a l'escaire de la porteria d'Aitor Fernández per obrir el marcador al començament de la segona part. Ja en el temps afegit i quan el Numància estava bolcat a l'atac a la recerca de l'empat, Alcalá va recollir una pilota a la frontal de l'àrea de Bounou i va arrencar a córrer camp a través fins a plantar-se dins l'àrea visitant. Malgrat veure Eloi Amagat a l'esquerra sol, el murcià va estimar-se més xutar. La pilota va entrar i va suposar el 0-2. «És un camp que li prova», deia al final del partit Pablo Machín. I és que, si ja és poc habitual que un defensa faci dos gols en un partit encara ho és menys que ho faci en el mateix escenari. Això és el que va fer ahir Pedro Alcalá, que va repetir la seva actuació amb el Llagostera la temporada 2014-15 en què també va marcar dos gols en la derrota dels gironins a Los Pajaritos (3-2). Aquell dia, el segon gol d'Alcalá va entrar pel mateix lloc que el primer d'ahir, per l'escaire dret de la mateixa porteria. Això sí, el llançament de la falta va ser d'una mica més lluny. Ahir, Alcalá va veure que la pilota era massa a prop de la porteria perquè xutessin Borja García o Eloi Amagat i va demanar la pilota. «Estava massa a prop per intentar-ho per sobre de la barrera. He xutat a rebentar i ha entrat», deia.

Amb els dos d'ahir, Alcalá acumula ja tres gols aquesta temporada amb el Girona i s'enfila al cinquè lloc del rànquing de golejadors per darrere de Longo (12), Sandaza i Borja García (7), Portu (6) i Alcaraz (5). Curiosament, Alcalá ha estat l'únic jugador que ha vist porteria en els darrers partits. Seu va ser també el gol blanc-i-vermell en la derrota contra el Rayo de la passada jornada (1-3) a Montilivi. Els tres gols han tingut una dedicatòria especial; el seu fill Piero, nascut ara fa un mes, i la seva parella. «M'estimo més marcar i que serveixi per guanyar que no pas com l'altre dia contra el Rayo», deia Alcalá al final del partit.

El 0-1 d'ahir va ser el segon gol de falta que marca el de Mazarrón amb la samarreta del Girona. El primer el va aconseguir la temporada passada a Montilivi contra l'Oviedo.