Si del Girona se'n destaca el col·lectiu per damunt de les individualitats quan es pregunta arreu per les raons de l'excel·lent trajectòria d'un equip que té l'ascens cada cop més a tocar, és per alguna cosa. Tothom s'ha sumat a la festa, aportant el seu granet de sorra en els bons i mals moments. Amb més o menys incidència, els porters responen quan toca, el mig del camp destrueix i construeix amb prou encert, a dalt els gols han acabat arribant i els menys habituals assumeixen el seu rol pencant més que mai als entrenaments a la recerca d'una oportunitat. I la defensa, com ha passat des que Pablo Machín es va fer càrrec de l'equip, rendeix a les mil meravelles. Defensant i atacant. Posa el candau quan li toca, però és que també engreixa les xifres golejadores, més altes que mai aquest any. Perquè a Montilivi, fer gols no només és cosa dels Longo, Sandaza i companyia. Aquí, tothom aporta. També els de més enrere. Fins a tal punt que la defensa del Girona és la més golejadora del campionat.

Aquest particular rànquing s'encapçala gràcies, en part, al doblet que va signar Pedro Alcalá el passat diumenge al camp del Numància (0-2). El murcià s'ha destapat en les últimes dues jornades, en les quals ha vist porteria en 3 ocasions. No és l'únic defensa blanc-i-vermell que ha sucat. Juanpe Ramírez ha marcat 2 gols, els mateixos que Jonás Ramalho. Tanca l'estadística Kiko Olivas, que n'ha fet un. En total, són 8 els gols que han anotat els defenses gironins. Cap altre dels 21 equips de la categoria presenta unes xifres iguals. Els únics que s'hi acosten són el Lugo i l'Alcorcón, cadascun d'ells amb 7. Per part dels gallecs han marcat Marcelo Djalo (2), Ignasi Miquel (2), Jordi Calavera (2) i Carlos Hernández (1). Per al conjunt madrileny, David Navarro (3), Lucien Owona (2), Federico Vega (1) i Carlos Bellvís (1).

Un esglaó per sota hi trobem l'Oviedo, amb 6 gols. Els asturians superen a Saragossa i Elx, que n'acumulen 5. Amb 4, un bloc format per equips com el Llevant, Tenerife, UCAM, Rayo, Còrdova, Mallorca i Mirandés. Els defenses del Cadis, Sevilla Atlètic, Nàstic i Almeria han marcat 3 gols; 2 els del Getafe, Reus, Osca i Numància, mentre que la classificació la tanca el Valladolid, que només comptabilitza el gol d'Igor Lichnovsky. Precisament, i casualitats de la vida, davant del Girona a les primeres jornades del campionat.

A més, la majora dels 8 gols que acumulen els de Montilivi, ha donat punts. El doblet d'Alcalá va permetre guanyar a Sòria (0-2); Juanpe va marcar en la victòria amb el Mallorca (1-0) i va ajudar en la remuntada contra el Nàstic (4-2); Ramalho va sumar un punt contra el Tenerife (1-1) i va signar el gol de la tranquil·litat enfront el Llevant (2-1); mentre que Kiko Olivas va obrir el camí de la golejada amb el Getafe a l'estadi (5-1).

Camí d'un rècord

Els 8 gols que han marcat els defenses del Girona des del principi d'aquesta Lliga (16/17) no són la millor marca de l'equip des del seu retorn a la categoria d'argent, però sí una de les més bones. De moment, ha igualat la xifra que es va aconseguir les temporades 08/09, 09/10 i 11/12. En la primera, van veure porteria Serra (4), Cañas (3) i Óscar Álvarez (1); un curs després, van ser Tortolero (3), Migue (2), Cañas (2) i Galán (1); a l'última, els autors van ser Tortolero (3), Luso (2, llavors feia de lateral), Migue (1), Rigo (1) i Yago Fernández (1). El curs passat (15/16) la defensa va aportar 9 gols, obra de Kiko Olivas (5), Lejeune (3) i Alcalá (1). Però el rècord data de dos anys enrere (14/15), quan se'n van marcar 12: Lejeune (5), Richy (4), Ramalho (2) i Carles Mas (1).

Gran part dels registres de les dues temporades anteriors són gràcies a l'encert de Florian Lejeune, el defensa que més gols ha marcat amb el Girona en aquests últims anys a Segona A: 8. El segueixen Tortolero, amb 7; i Richy, Serra, Kiko Olivas i Migue, cadascun d'ells amb 6.