El Girona progressa pel camí adequat per assolir l'ascens a Primera, o almenys això, és el que diuen els números quan ja s'ha superat l'equador de la segona volta i tan sols queden nou partits pel final de la Lliga 1,2,3. Tot i les tres derrotes seguides (Cadis, Oviedo i Rayo) que acumulaven els gironins abans de guanyar diumenge a Sòria, l'equip és el quart millor de la segona volta, només superat pel líder, el Llevant, i dos dels seus perseguidors en la pugna per l'altra plaça per pujar directe, el Tenerife i l'Oviedo. Això sí, aquests dos equips només han pogut retallar un punt en 12 jornades al Girona, que en manté 8 de marge sobre els canaris i 9 respecte els asturians.

En aquestes dotze jornades de la segona part del calendari els de Machín han sumat 22 punts, la mateixa xifra que l'Osca. Serien quarts en una hipotètica classificació de la segona volta, únicament superats pel Tenerife (proper rival) i l'Oviedo, amb 23, i el Llevant, amb 26. D'aquesta manera en aquest tram de calendari el Girona ha augmentat l'avantatge que tenia al final de la primera volta, en la jornada 21, sobre Getafe (+6), Cadis (+3), Valladolid (+7) i Lugo (+8), que aleshores eren els rivals que ocupaven les posicions de play-off. Els gironins van tancar el primer tram de lliga segons, amb 39 punts.

Les tres derrotes seguides (que són quatre en tota la segona volta perquè també s'hi ha d'incloure l'encaixada a Elx), han penalitzat poc el Girona, tot i que després de caure contra el Rayo (1-3) una part de l'afició va semblar caure en el desànim. La major renda que han arribat a tenir amb el tercer va ser d'11 punts, que haurien pogut ser 14 si s'hagués guanyat el Cadis. Però el coixí es va acabar reduint a 6 després de caure amb els madrilenys, i ara s'ha situat a 8 gràcies al triomf de Sòria i l'empat del Tenerife a Vallecas.

Els canaris, rivals en la final de dissabte (18.00), eren vuitens, amb 30 punts, al final de la primera volta i en 12 jornades de la segona han ascendit fins al tercer lloc. Tot i això només han retallat un punt amb el Girona. En la jornada 21 la distància era de 9, i ara és de 8.