Fran Sandaza és un futbolista que sol dir les coses pel seu nom. Però ahir li va faltar temps per mossegar-se la llengua. Massa s'hi juga l'equip ara com per començar a disparar amb bala i buscar polèmiques on no cal que n'hi hagi. Torna a Lugo aquest diumenge i per a gairebé ningú és desconegut el seu pas mogut per l'Anxo Carro. Allà només hi va estar un any, no hi va sortir garie content i per postres, un any després veia com l'equip gallec li amargava a Montilivi la que hauria pogut ser una de les millors tardes de la seva vida. Les seves desavinences amb Quique Setién, el seu tècnic en aquella època; el gol de Caballero al descompte que enviava l'ascens a Primera a fer punyetes; i també les conseqüents picabaralles amb alguns futbolistes del conjunt gallec. Tot plegat ha quedat enterrat al calaix de l'oblit per a un Sandaza que vol centrar-se en el present. Toca guanyar, sigui a l'Anxo Carro o on sigui, per tallar el que ell considera una «mala ratxa». Segueix tan optimista com abans tot i els últims mals resultats i veu que el Girona encara ho té «tot de cara» per ser a Primera la temporada vinent.

«El de Lugo me'l prenc com un partit més. És igual d'important que l'anterior o el següent. De la meva època no queda gairebé ningú. No tinc cap venjança i nosaltres estem en una altra història diferent a la seva», reflexionava ahir el manxec. Sense venjances personals, ni tampoc col·lectives pel que va passar en l'última jornada de fa dues Lligues. «Allò no es podrà oblidar, però no jugaré a Lugo pensant en aquell dia. És una final per a nosaltres, com ho serà la setmana vinent el partit de l'Osca. La situació és diferent a la de fa dos anys. Crec que el millor és esborrar el passat i mirar cap endavant», deia. Per a Sandaza, el Lugo encara té «opcions» de jugar el play-off i per això mirarà d'«esgotar-les» contra els gironins. «Ho tenen complicat, però fins que no sigui matemàtic, no es poden rendir. És un bon equip, que toca bé la pilota, amb el camp apamat. Serà difícil guanyar a l'Anxo Carro».

També valorava el davanter el moment actual que viu el Girona, immers en una crisi de resultats i necessitat d'una victòria per allunyar els fantasmes i donar un pas definitiu cap a l'ascens. «Vull pensar que estem passant una mala ratxa i que no donem amb la tecla darrerament. Estem una mica precipitats, amb l'ansietat de guanyar els partits. Ho estem veient cada cop més a prop, però aquesta Lliga és dura i llarga i ens està costant», deia, afegint que «és un tema més mental i no pas físic. L'ansietat de voler pujar ja ens està jugant una mala passada». Tot i això, Sandaza segueix tan optimista com sempre. «Segueixo pensant que ho tenim tot de cara per pujar. Només ens queda treballar i pensar en positiu».