La derrota a València d'aquesta tarda contra el Llevant (2-1) ha suposat un mal menor per al Girona gràcies a la desfeta d'ahir del Getafe al camp del Sevilla Atlètic (2-1). Tot i això, el Girona ha desaprofitat l'oportunitat de dependre d'ell mateix per pujar dissabte que ve a Montilivi davant l'Alcorcón. De totes maneres, el conjunt gironí podria ascendir dissabte al vespre si es produeix una combinació de resultats satisfactòria.

Per a què així fos, el Girona necessitaria que divendres el Getafe no guanyés l'Elx i dissabte superar l'Alcorcón i esperar que el Cadis i el Tenerife tampoc derrotessin el Còrdova i el Llevant, respectivament. En cas que els madrilenys s'imposessin en el seu partit de divendres, ja no hi hauria opcions de pujar matemàticament a l'estadi encara que es guanyés l'Alcorcón.

Cinc punts són els que segueix necessitant el Girona que manté els 7 punts de coixí respecte el Getafe. Aquesta tarda, a més a més, s'ha vist afavorit per l'empat del Tenerife que ha vist com l'Osca li igualava un 0-2 (2-2). Els canaris se situen a 9, empatats amb el Cadis, però amb pitjor average general que el Girona (+12). Això fa que en cas de victòria del Tenerife davant el Llevant i, si es donés les premisses de triomf del Girona i ensopegades de Getafe i Cadis, l'ascens seria virtual però no matemàtic.