L'Sporting de Gijón, equip que entrena Joan Francesc Ferrer 'Rubi', ha consumat aquesta nit el descens a la Segona Divisió A només dos anys després de pujar. Tot i guanyar al camp de l'Eibar, s'ha vist perjudicat pels empats del Deportivo de la Corunya i Leganés als camps del Vila-real i Athletic, respectivament.

L'Sporting, tercer per la cua amb 33 punts, es queda a quatre del Leganés i ja no el podrà atrapar en l'última jornada. Tampoc al Deportivo, que es queda a tres però amb els gallecs tenen el gol average en contra.

Dues temporades enrere, l'equip asturià va privar el Girona de l'ascens a la màxima categoria en la darrera setmana del campionat de Lliga. Aquella jornada, els de Pablo Machín havien de guanyar el Lugo i no van passar de l'empat a Montilivi contra el conjunt gallec (1-1). Aquest resultat li hauria servit per ser de Primera si l'Sporting no s'hagués imposat per més d'un gol de diferència al camp del Betis, com així va ser.

El 0-3 final al Benito Villamarín va permetre a l'equip llavors entrenat pel 'Pitu' Abelardo pujar amb 82 punts, els mateixos que el Girona, gràcies a la diferència de gols general entre tots dos conjunts.