Ara ja sí. Es perdi, s'empati o es guanyi. Pablo Machín té assumit que, tot i que encara toca remar, el Girona pujarà. Sí. Segur. No va acabar del tot satisfet perdent ahir a València, però els números i també la seva percepció particular, el fan mirar el futur més immediat amb optimisme. «Fa temps que penso que pujarem a Primera perquè ho mereixem. Tinc clar que guanyarem dos partits dels que queden» deia després de caure per 2-1 contra el Llevant, en un duel que va deixar al sorià sensacions agredolces. Li va fer patxoca que els seus homes ho intentessin fins a l'últim minut, que tinguessin opcions d'empatar contra un rival «de molta qualitat». Però no tant sortir al camp adormits, que faltés una mica d'intensitat als primers minuts i la «poca punteria» a l'àrea granota. El resultat de tot plegat fa que encara els quedin «unes passes» als gironins per compartir, l'any vinent, categoria amb els més grans del territori estatal.

Preguntat per una primera valoració només entrar a la zona mixta, Machín va arrencar el seu discurs. «Quan marxes s'un camp sense puntuar, l'anàlisi mai pot ser positiva. Aquí cap equip hi ha guanyat i dins les nostres possibilitats hem fet un partit per, com a mínim, empatar. Però l'efectivitat mana i no hem tingut la guspira suficient a l'àrea contrària. A més, hem estat massa tous al darrere». Tot, valorant la «qualitat» del Llevant. Malgrat el 2-1, el sorià va quedar «satisfet del treball i la implicació» dels seus, acceptant que «encara s'han de corregir algunes coses».

Davant un rival que va «demostrar» ser «millor», el Girona va tenir «ocasions per fer algun gol» que va desaprofitar per culpa del «poc encert» al davant. Així ho va veure Machín, recordant que «ells ja ens guanyaven als 8 minuts, així que ha quedat clar que si algú pensava que el Llevant sortiria relaxat no ha estat així». Va fer una mica d'autocrítica el tècnic, afirmant que «hem sortit una mica adormits i no hem entrat al partit jugant al nostre millor nivell» i no va ser fins passada una bona estona que «se'ns ha vist millor».

Tot i que les «condicions» ambientals no eren les millors, segons el seu criteri, Machín va reconèixer que al Ciutat de València s'havia vist un «partit bastant bo pel que és la Segona Divisió A» que va decantar-se massa aviat. «Ells han començat superbé i ens han fet mal amb força facilitat. Quan s'han posat per davant se'ls ha posat tot de cara i a nosaltres ens ha costat».

El 2-1 final no acompanya, però sí la resta dels resultats de la jornada, que serveixen per mantenir els 7 punts de marge quan en queden 12 en joc. «Estem en una situació privilegiada però les grans fites s'aconsegueixen amb patiment. Nosaltres no som el Llevant, que està a dalt gràcies a una gran plantilla i una excel·len tasca de l'entrenador. Nosaltres hem de lluitar molt més encara».

Un possible penal

No sol Machín parlar gaire dels àrbitres i ahir, quan se li va preguntar al respecte, tampoc va dir-ne gran cosa. Això sí, tampoc va amagar que si Sagués Oscoz hagués estat més viu, hauria pogut xiular algun penal a favor del conjunt blanc-i-vermell. «No sé si n'hi haurà hagut algun, però a mi m'ha semblat que ho era una entrada de Chema a Alcalá. Coses com aquestes depenen del criteri arbitral i la mala sort és que durant el partit s'ha produït alguna acció similar», va dir, apuntant, això sí, que «no hem de fixar-nos en coses com aquestes sinó centrar-nos a intentar ser més contundents a totes dues àrees per intentar guanyar els partits».