Una de les moltes característiques del Girona des que Pablo Machín n'és l'entrenador ha estat descobrir una solvència a domicili espectacular, a l'abast de pocs equips. Semblava que els blanc-i-vermells, amb el sorià al capdavant, se sentien més còmodes a fora que no pas a casa. Fins que ha arribat aquesta temporada. Els guarismes a domicili segueixen sent positius, però a Montilivi s'ha millorat el rendiment, fins al punt de presentar els millors números amb Machín a la banqueta. No només s'ha batut el rècord de victòries, sinó que s'ha igualat la puntuació de fa dues campanyes, tot just quan encara queden dos partits a casa per jugar-se aquesta Lliga: Alcorcón i Saragossa.

Sense comptar la seva primera experiència en clau blanc-i-vermella, amb un curs a mitges (va arribar el març del 2014, a 13 jornades per al final), de les tres temporades que Machín acumula a Girona aquesta és la seva millor com a local. Així ho plasmen les xifres. De moment, són 40 els punts que s'han quedat a Montilivi, amb un balanç de 39 gols a favor i 20 en contra. S'han sumat 12 victòries, s'han cedit 4 empats i tan sols s'han comptabilitzat 3 derrotes; totes elles van arribar fa poc i de manera consecutiva (contra el Cadis, Rayo Vallecano i UCAM).

En aquests tres últims anys, el Girona mai havia estat capaç de guanyar 12 partits a casa en un sol curs. A més, Machín a banda, és la segona millor xifra en l'etapa moderna de l'equip a la Segona Divisió A. La temporada 12/13, amb Rubi al capdavant, se'n van aconseguir 15.

Amb encara dos partits més per augmentar aquestes xifres, els 40 punts actuals a l'estadi són els mateixos que els gironins van arreplegar al llarg de tota la campanya 14/15, en què es va superar el sostre de puntuació a la categoria però l'ascens directe es va escapar en una última jornada fatídica. Per tant, sumant tan sols un empat contra Alcorcón o Saragossa, el Girona aconseguiria el millor balanç de punts a casa amb Pablo Machín com a primer entrenador. Una mica més discrets van ser els números de l'exercici anterior (15/16). Llavors, es va tancar la Lliga amb 35 punts a casa i només 9 victòries.

El rècord, impossible

Per més bé que ho faci l'equip en les dues properes jornades a Montilivi, és impossible superar i ni tan sols igualar el millor registre a casa des que el club va recuperar la categoria el passat 2008. Mai una temporada ha estat tan bona com la 12/13 pel que fa als números domèstics. En aquella ocasió, els blanc-i-vermells tancarien el curs amb uns excel·lents 48 punts i un balanç que fa molt de goig: 15 victòries, 3 empats i 3 derrotes.

L'altra cara de la moneda es vivia uns anys abans (09/10). En aquella ocasió, només 30 punts, 8 victòries, 6 empats i més derrotes que mai a l'estadi: 7