Portu, Maffeo, Longo... Els jugadors del Girona van fregar el gol repetides vegades ahir en una segona part en la qual l'equip de Pablo Machín va tancar l'Alcorcón davant la porteria de Dimitrovic sense aconseguir alterar el 0-0 del marcador. Un gol. Només un gol hauria deixat el Girona amb gairebé els dos peus a Primera Divisió, però, tot i el desencís per no haver pogut derrotar el conjunt madrileny davant més de 8.300 aficionats a Montilivi, els números diuen que el Girona continua tenint molt a prop el primer ascens a la màxima categoria de la seva història. A manca de nou punts per jugar-se, tres jornades, el Girona en té cinc d'avantatge més l' average respecte al Getafe. De fet, si dissabte vinent els madrilenys perden al camp del Valladolid (18.00), un equip que s'està jugant entrar al play-off, l'endemà el Girona en faria prou amb sumar un punt al camp del Nàstic per ser nou equip de Primera Divisió (18.00).

Després dels resultats d'ahir, Tenerife i Cadis han deixat de ser definitivament rivals del Girona en la lluita per l'ascens directe. Els dos es queden a nou punts a falta de tres jornades i els gironins haurien de perdre-ho tot, deixant Getafe a banda, per tal que canaris i andalusos poguessin somiar a pujar directe. En el cas del Tenerife, a més, el Girona hauria de perdre en aquests tres partits els dotze gols d'avantatge que té l' average general (el particular està empatat).

Així, el Getafe és l'únic obstacle real perquè aquell projecte engegat per un grup d'aficionats al futbol el 25 de juliol de 1930 al Cafè Norat de la Rambla arribi, per primer cop, a la màxima categoria. Faci el que faci el Getafe, el Girona serà nou equip de Primera Divisió si suma quatre punts en les tres últimes jornades: diumenge vinent al camp del Nàstic, la setmana següent a Montilivi contra el Saragossa i en l'última a Còrdova. El Girona està a quatre punts de l'ascens, però en pot necessitar bastants menys per aconseguir-ho. El Getafe no té marge d'error i, per tant, una possible ensopegada dels madrilenys en qualsevol partit dels que li falten deixaria els gironins a tocar de Primera Divisió. Començant pel de dissabte vinent a Valladolid. Els castellans busquen la classificació per al play-off, acabaran aquesta jornada en sisena posició si avui empaten o guanyen al camp del cuer (Mirandès), i jugant com a locals seran un rival molt complicat pel Getafe. L'endemà, el Girona jugarà al camp del Nàstic coneixent el resultat d'aquest Valladolid-Getafe. En cas que els madrilenys haguessin perdut, l'equip de Pablo Machín en faria prou amb un empat al Nou Estadi per pujar a Primera. Una igualada dissabte entre Valladolid i Getafe també permetria que el Girona pugés l'endemà a Tarragona: en aquest cas li caldria una victòria contra el Nàstic.

En canvi, si Girona i Getafe acaben la jornada amb la mateixa diferència actual (cinc punts) l'equip de Pablo Machín es jugaria l'ascens d'aquí a dues setmanes a Montilivi contra el Saragossa. Una nova oportunitat perquè Montilivi, que ahir va viure la segona millor entrada de la temporada (8.293 espectadors), empenyi el Girona cap a Primera.