Fa dos anys, gairebé tothom es posava les mans al cap veient que un equip que havia estat capaç de sumar 82 punts al llarg de tot un campionat es quedava sense el premi de l'ascens directe de categoria. Aquell Girona va batre el seu rècord de puntuació, un sostre que de moment es mantindrà intacte perquè aquest any ja és impossible arribar-hi. Tot i això, amb 3 jornades encara per disputar-se (contra el Nàstic, Saragossa i Còrdova), els gironins acumulen 69 punts i tenen a l'abast el segon millor registre de la seva història a la Segona Divisió A. La fita a superar són els 71 punts del curs 12/13, en què Joan Francesc Ferrer 'Rubi' va conduir l'equip a quedar-se les portes de pujar en l'última eliminatòria de la promoció contra l'Almeria.

Són 69 els punts que ara ostenta el conjunt que dirigeix Pablo Machín i 9 els que encara hi ha en joc. L'equació és ben senzilla. Si es fa el ple de victòries, no només l'ascens estaria assegurat, sinó que es tancaria la Lliga 16/17 amb un total de 78 punts al sarró. No serien els famosos 82, però sí que es convertiria en la segona millor puntuació de la història del Girona en aquesta categoria. Igualment, per aconseguir aquest honor tampoc cal signar una trajectòria final impol·luta. En faria prou l'equip en sumar 3 punts més, ja sigui amb una sola victòria o encadenant tres empats.

El que ja és un fet des de fa alguna setmana és que s'han superat els 66 punts de la passada temporada (15/16), xifra que va servir perquè els gironins acabessin la Lliga regular en quarta posició i tinguessin accés al play-off d'ascens. La següent millor xifra va produir-se el curs 10/11, quan el Girona de Raül Agné en va fer 57. 52 se'n van fer una campanya abans (09/10), mentre que 51 van ser els que es van acumular en l'exercici 13/14. Les pitjors puntuacions, que tot i això van servir perquè l'equip s'acabés salvant, són els 49 punts de les temporades 08/09 i 11/12.