El seleccionador marroquí Hervé Renard ha citat 27 futbolistes per al doble compromís que l'equip nacional del Marroc disputarà dimecres que ve (dia 31) a Agadir contra Holanda, amistós, i davant Camerun a Yaoundé (10 de juny) de classificació per la Copa Àfrica 2019. Entre els escollits hi és el porter del Girona Yassine Bounou que, si se cenyeix a la convocatòria, demà mateix hauria de ser a terres africanes per concentrar-se i es perdria els partits que resten de Lliga contra Nàstic, Saragossa i Còrdova.

Amb la intenció d'evitar aquest escenari, el Girona ja ha enviat una carta a la Federació marroquina exposant la situació per la qual passa el club -s'està jugant l'ascens a la màxima categoria i té tres partits d'allò més importants- fent la petició formal per què alliberi Bounou. A l'espera de la resposta de la federació, el Girona confia que Bounou pugui estalviar-se el partit de dimecres que ve contra Holanda ja que com que no es tracta d'una data oficial FIFA no està obligat a deixar-lo marxar. De fet, el club ja podria haver pactat anteriorment que Bounou hi podria anar sempre i quan s'aconseguís l'objectiu prèviament, fet que no ha passat. El duel contra Camerun, com que ja és oficial -de classificació per la Copa Àfrica 2019- ja serà una altra història i caldrà negociar.

La possible baixa de Bounou faria que Machín hagués d'apostar de nou per René Román i hagués de recórrer a Gianni Cassaro per a la banqueta. El porter andalús -titular des de principis de desembre- va perdre el seu lloc després de les tres derrotes seguides (Cadis, Oviedo i Rayo Vallecano). Bounou va tornar a l'equip coincidint amb la victòria a Sòria (0-2) i s'hi ha mantingut. El marroquí es va perdre mig desembre i tot el gener de competició perquè estava disputant la Copa d'Àfrica. En el que portem de temporada, René i Bounou s'han repartit pràcticament de manera equitativa els partits. L'ex del Llagostera n'ha disputat 20 fins ara mentre que el marroquí, amb el de dissabte passat amb l'Alcorcón, en suma 19.

La possible convocatòria de Bounou trastocaria també els plans del filial, el Peralada, que està disputant la fase d'ascens a Segona B. Si Bounou marxés aquesta setmana -fet poc probable-, Gianni no podria jugar la tornada contra el Móstoles, ja que hauria d'entrar a la convocatòria del Girona per ser a Tarragona. Si, en canvi, marxés més endavant, i el Peralada eliminés el Móstoles, Gianni es perdria la segona eliminatòria.

Cal recordar que ara fa dues temporades quan jugava al Saragossa Bounou ja es va perdre el partit d'anada del play-off d'ascens a Primera contra el Girona. Aquell dia, el conjunt gironí va aprofitar les errades del porter titular Whaley i es va imposar per 0-3. El Saragossa va pressionar per poder comptar amb Bounou per a la tornada i el partit a Montilivi va ser una altra història (1-4).