L'empat contra l'Alcorcón de dissabte passat (0-0) no ha desanimat ningú. L'equip va sortir ovacionat de Montilivi malgrat deixar escapar una gran oportunitat de sentenciar l'ascens a Primera i veure, a més a més, com el principal perseguidor retallava un parell de punts respecte als gironins. Tot i això, l'avantatge sobre el Getafe continua sent considerable (5 punts) a manca de només 3 jornades per disputar-se. Això fa que sense anar més lluny, diumenge mateix, si el Getafe no és capaç de guanyar dissabte a Valladolid, el Girona pugui celebrar l'ascens al camp del Nàstic.

La possibilitat de celebrar l'ascens diumenge és ben real sempre que els madrilenys ensopeguin i el Girona faci els deures al Nou Estadi. Seria la cirereta al pastís d'una temporada per emmarcar. I si no pot ser diumenge, caldrà una mica més de paciència. Així ho veuen alguns expresidents i exjugadors que, qüestionats per Diari de Girona tenen força clar que aquest any «no s'escapa». Un dels més optimistes és Xavi Agustí, que ja està muntant un dinar entre exjugadors del Girona i del Banyoles per celebrar l'ascens a Primera i a Primera Catalana, respectivament. «Estic molt tranquil. Ens han passat tantes coses dolentes que és impossible una tercera. No ens hem d'espantar perquè ho podem engegar a rodar» assegura el banyolí. En la mateixa línia positiva però mé sprudents es mostra l'expresident Ramon Vilaró que té clar que el Girona assolirà l'objectiu «segur». Tot i això, Vilaró veu complicat celebrar res a Tarragona perquè malgrat estar convençut que el Getafe fallarà a Valladolid, el Nàstic «ens ho farà passar molt malament».

Al vestidor i entre el cos tècnic la consigna és la de centrar-se únicament a derrotar el Nàstic diumenge i no estar tan pendents de què pugui passar dissabte al José Zorrilla. En aquest sentit, l'excapità Arnal Llibert Conde, amb un grapat de partits a la categoria a l'esquena, recorda que el Girona «ha de saber gestionar la pressió amb què jugarà el Nàstic, per al qual el partit és un cara o creu». Arnal recorda que «mentre tothom fa números, els jugadors només han de pensar a competir» i veu l'ascens «molt encaminat».

Mentrestant, l'expresident Joaquim Boadas veu «positiu» que aquesta temporada la majoria d'equips encara tinguin coses en joc. «És bo perquè això evita maniobres mafioses que ens han fet perdre l'ascens altres anys. Regnarà l'esportivitat», diu. De la seva banda, Francesc Rebled considera que «el més normal és que pugem» tot i que tem que una victòria del Getafe i una ensopegada del Girona a Tarragona pugui canviar l'escenari. «Tenim prou marge. Aquest any serà el bo. Només demano que passi allò normal» diu Rebled que es veu pujant a Montilivi contra el Saragossa. Sobre l'escenari de la festa, Xavi Agustí s'estima més el Nou Estadi. No guarda gaire bon record de les seves experiències a Tarragona com a jugador, entrenador i director esportiu. «M'agradaria que fos a Tarragona perquè allà no ens han rebut mai bé. La directiva no però el públic ens té mania. No em sabria pas cap greu per ells, ja m'agradaria. Si no pot ser, doncs contra el Saragossa», detalla.

Un altre exjugador històric del club, Javi García, recorda que res és senzill i que el Girona haurà de remar una mica més encara. «Fins que no sigui al sac i ben lligat, s'ha de patir». El barceloní admet la dificultat del partit a Tarragona però també assenyala que el Getafe «es deixarà algun punt». Amb tot,Javi García veu el Girona «amb bones sensacions» malgrat perdre a València i empatar contra l'Alcorcón.