Enraonant només un parell de minuts amb alguns veterans del club, n´hi ha prou per tenir clar que Tarragona no és un bon lloc on anar-hi a buscar salut. El Nou Estadi mai ha estat un escenari talismà per al Girona, que de les 30 ocasions que l´ha trepitjat tan sols en 5 n´ha sortit vencedor. De la resta de duels entre granes i blanc-i-vermells 9 han acabat amb empat mentret que en els 16 restants, el Girona ha fet el camí de tornada amb la cua entre cames. Fins i tot escaldat a base de bé amb golejades encara recordades com el 6-0 de la temporada 2003-04 a Segona B amb Domènec Torrent a la banqueta o un 5-0 i un 6-2 els cursos 1994-95 i 93-94. també a la categoria de bronze. La necessitat i el fet d´estar-s´hi jugant la vida faran que l´ambient al Nou Estadi diumenge sigui molt calent. El Nàstic s´hi està jugant la vida i només li serveix el triomf davant un Girona que, depenent del resultat de demà entre el Valladolid i el Getafe, podria fins i tot celebrar-hi l´ascens.

Per si encara no fos prou difícil el camí cap a Primera, el calendari ha volgut que els dos últims desplaçaments siguin a dos indrets on el Girona no hi coneix la victòria a Segona A (Tarragona i Còrdova). En aquesta època moderna a la categoria de plata, els gironins mai han guanyat al Nou Estadi i tan sols hi han esgarrapat un parell d´empats a un (2009-10 i 11-12). Els gols de Peragón i Juanlu Hens van donar al Girona dos valuosos punts en un estadi d´allò més complicat. Més enrere queda el 2-2 de la 1950-51. La visita més recent és de la temporada passada en què el Girona hi va perdre tant a la Lliga (1-0, en un fluix partit) com a la Copa del Rei per penals després de l´empat (2-2) a la pròrroga. Sí que va somriure el Girona a la competició del KO el curs 2008-09 quan va aconseguir l´última victòria al Nou Estadi gràcies al dos gols de Gabri Gómez (0-2).

Pitjor balanç trobem a Segona Divisió B on el Girona va rebre unes quantes repassades a terres tarragonines i hi va caure consecutivament sense discussió del 1992 al 95 en una època de declivi blanc-i-vermell. Mentrestant, a Tercera, és on trobem les úniques alegries del Girona a Tarragona a la Lliga. Quatre victòries hi ha aconseguit el conjunt gironí, la més recent i, l´última a la Lliga, fa 30 anys, al curs 1986-87 (1-2, amb gols de Majó i Martín Abad). La resta daten dels anys 1970-71, 59-60 i 53-54.