La plantilla del Girona realitzarà, a porta tancada, aquest matí el darrer entrenament abans del partit de demà contra el Nàstic. Serà una suau sessió enfocada més a l'estratègia i a veure l'estat dels jugadors tocats com Aday i Maffeo. Un cop acabada la sessió, la plantilla tindrà lliure el migdia i la tarda per dinar i descansar i ha quedat citada a 3/ de 7 per a agafar l'autocar i iniciar el desplaçament cap a Tarragona. Amb previsió del que pugui passar, Pablo Machín ha convocat tota la plantilla al complet, fins i tot els lesionats Coris i Alcaraz i el capità Richy perquè acompanyin l'equip al Nou Estadi. L'equip té previst arribar al vespre a Tarragona, on es concentrarà fins demà a l'hora del partit.

No serà un viatge qualsevol, ja que l'hora de sortida coincidirà amb la mitja part del partit entre el Valladolid i el Getafe en què, en cas d'ensopegada dels madrilenys, l'ascens es podria acostar encara més. Això farà que durant la primera hora de viatge, bona part de l'expedició -sinó tota- estigui molt pendent del partit a través de les tres televisions de què disposa l'autobús. Machín va reconèixer que serà impossible no estar al cas del matx. «Qui vulgui veure el partit el veurà i qui no, que es tapi els ulls o vegi alguna pel·lícula», deia. El sorià recordava novament que «si podem dependre d'alguna cosa és del que fem nosaltres». En aquest sentit, el tècnic revelava que veu «l'entorn enormement optimista» i que sempre li recorda que «el Getafe perdrà». Machín però, es preguntava ahir «i si no passa, què? Hem d'estar preparats per això». Tot plegat ha fet que Machín hagi preparat el vestidor en cas de triomf dels madrilenys. «El més intel·ligent és tenir clar que pot guanyar qualsevol. El que hem de fer nosaltres és fer els deures i guanyar el nostre partit».

El record de Guadalajara

La televisió de l'autobús permetrà a l'expedició del Girona seguir avui el partit entre el Valladolid i el Getafe camí de Tarragona. La situació podria ser semblant a la que es va viure ara fa cinc cursos (11-12) quan l'equip lluitava per eludir el descens. Aleshores, i amb Javi Salamero a la banqueta, l'expedició tornava cap a Girona després de golejar el Guadalajara (1-4). Sense tele i amb els jugadors encara poc avesats a les aplicacions de mòbils, va ser la ràdio qui va anunciar un gol del València al Vila-real que condemnava els de La Plana a jugar-se la salvació a l'última jornada. La plantilla ho va ben celebrar. Al cap de vuit dies es confirmaria el descens dels castellonencs a Segona A i, el que interessava al Girona, el del filial a Segona B per arrossegament, que va fer que només baixessin el 20è, 21è i 22è.