Guanyar a Tarragona seria molt més que sumar tres punts. Podria ser, si el Getafe ensopega avui a Valladolid, l'últim pas per segellar l'ascens. O també, deixar el salt de categoria pràcticament sentenciat si els de Bordalás sí que s'apunten el triomf a Pucela. Però és que a més, es convertiria en la victòria número 70 de Pablo Machín a la Segona Divisió A amb el Girona. Una xifra rodona. Un nou repte assolit, dels molts que ha anat col·leccionat al llarg d'aquests tres anys que acumula a la banqueta del club de Montilivi.

Perquè a dia d'avui, comptabilitzant els partits que ha disputat entre la Lliga regular i el play-off per pujar, Machín ha estat capaç de celebrar un total de 69 victòries repartides en les tres temporades i escaig que ha viscut en clau blanc-i-vermella. No està gens malament, tenint en compte que va aterrar a un equip enfonsat a la classificació i que des de la seva arribada s'ha transformat de tal manera que no només es va salvar de manera miraculosa, sinó que en els tres cursos posteriors sempre ha estat lluitant per pujar.

La seva primera experiència, la més breu, va ser al tram final de l'exercici 13/14. En aquelles últimes 13 jornades de lliga va apuntar-se les seves primeres 6 victòries. Suficient botí per convertir la permanència, tan llunyana que semblava, en una realitat. Un any després (14/15) va acumular els seus millors registres, fins ara imbatuts. La Lliga dels 82 punts, la que es va cloure amb el fatídic partit del Lugo i una eliminatòria per oblidar contra el Saragossa, va servir perquè el Girona de Machín sumés un total de 25 victòries. 24 d'elles al llarg de la competició regular i una a la promoció, a la Romareda i per un contundent 0-3.

A la campanya 15/16, l'equip va anar de menys a més. No va arribar a la vintena i es va quedar en 18 victòries, però tot i això va lluitar per l'ascens fins al final. 17 triomfs van ser a la lliga i l'altre, a la promoció, a casa amb el Còrdova per passar a la ronda final, on es va veure superat per un Osasuna que seria el conjunt que acabaria pujant de categoria.

Actualment, són 20 les victòries que els gironins han arreplegat al llarg d'aquesta temporada. En total, sumant les dels últims anys des que Machín n'és l'entrenador, se'n comptabilitzen 69. Per això mateix, amb una més s'arrodoniria la xifra i l'equip es plantaria a la setantena de triomfs. El tècnic hi podria arribar demà mateix a Tarragona. I si no, li quedaran dues oportunitats més: a casa amb el Saragossa o en l'última jornada, al camp del Còrdova.