La Primera Divisió haurà d'esperar. Com a mínim, una setmana. El Girona ha perdut a Tarragona i ha deixat escapar la primera de les tres oportunitats que tenia al seu davant per segellar l'ascens de categoria. Tot i avançar-se ben aviat, un doblet d'Uche i Maun Barreiro en poc més d'un quart d'hora a la segona meitat ha acabat amb les esperances dels de Machín.

Millor no podien començar les coses per al Girona, que s'ha posat per davant quan ni tan sols s'havia arribat al primer minut de partit. Als 31 segons, i després d'una bona acció de Fran Sandaza, la pilota ha quedat morta al vértex de l'àrea. Allà ha aparegut Maffeo, titular tot i haver-se passat tota la setmana amb molèsties. El xut del carriler, creuat i fort, ha batut Reina i ha fet embogir el miler llarg d'aficionats gironins que eren al Nou Estadi.

Com una bala han començat els gironins, molt endollats i amb més tensió que no pas un rival que ha quedat tocat a l'encaixar tan aviat. Els primers minuts han estat de clar domini dels de Machín, amos de la possessió i amb molta més velocitat amb i sense la pilota als peus. Mica en mica, les forces s'han anat anivellant. El Nàstic ha anat treient el cap al camp contrari, tot i que sense massa presència. El seu primer avís no ha arribat fins als 18 minuts. Delgado ha provat fortuna, però el seu xut ha sortit molt desviat a la dreta de la porteria defensada per Bounou.

L'escenari ha canviat poc després. Pere Pons ha notat unes molèsties a la cuixa. Ha intentat continuar, però al minut 23 s'ha acabat estirant a la gespa. Ha rebut les assistències del metge, però ja no ha pogut continuar. Ha estat substituint per Borja García i en uns primers instants, el Girona se n'ha ressentit. Sense Pons al camp i amb Alcaraz a la graderia, dos migcampistes de tall defensiu, ha hagut de ser Àlex Granell qui s'encarregués de la contenció. Portu ha endarrerit una mica la seva posició i la creació ha anat a càrrec de Borja. Aquests moments de desencert els ha profitat el Nàstic per donar un pas endavant.

Ha estat llavors quan els grana han gaudit de l'oportunitat més clara al primer temps. Juan Muñiz, des de tres quarts de camp, s'ha anat fent un espai per internar-se a l'àrea i allà s'ha tret un cacau de la màniga que anava a gol. No ha acabat al fons de la xarxa perquè Bounou ha posat una gran mà, evitant l'empat. Ha estat l'única gran ocasió dels de Nano Rivas. Ha reaccionat el Girona i ha recuperat la possessió. Fruit d'això ha arribat un xut molt desviat de Borja després d'una bona triangulació al 28; també un excel·lent contracop que ha finalitzat Sandaza obligant a Reina a enviar la pilota a córner; i una gran passada a l'espai pocs instants més tard que Longo no ha pogut aprofitar per ben poc.

Si el partit havia començat de meravella per al Girona, la segona meitat ho ha fet per al Nàstic, que ha empatat als cinc minuts de la represa. I això que els de Machín han gaudit d'una bona ocasió en un servei de córner en el que Alcalá ha rematat massa forçat. Just després, a l'altra àrea, Manu Barreiro s'ha anticipat a Ramalho, ha connectat una centrada amb el cap i ha batut Bounou per fer esclatar el Nou Estadi.

Les males notícies no s'han quedat aquí. Maffeo, l'autor del 0-1, s'ha ressentit de les molèsties que l'han acompanyat durant tota la setmana i ha demanat el canvi. El seu lloc l'ha ocupat Miguel Ángel Cifuentes. I uns instants més tard, una altra gerra d'aigua freda. Uche ha avançat metres i des de fora de l'àrea ha provat fortuna. El xut, tot i que no anava massa fort ni tampoc excessivament col·locat, ha agafat a contrapeu Bounou, que ha reaccionat massa tard. 2-1, mitja hora per davant i la necessitat de fer un gol per segellar l'ascens.

I per si no n'hi havia prou, Uche ha furgat encara més a la ferida amb el tercer. Contracop del Nàstic conduït entre el propi davanter i Barreiro, tots els rebots han jugat en contra dels gironins i quan la pilota li ha caigut a les botes d'Uche, aquest l'ha rematat cap a porteria superant una altra vegada Bounou. Pitjor s'hauria pogut posar la tarda si a un quart d'hora del final, l'àrbitre no hagués anul·lat un altre gol, aquest cop de Manu Barreiro, per un suposat fora de joc.

Ha entrat Cristian Herrera per Ramalho, amb la intenció de tenir més presència a dalt i buscar retallar distàncies a la desesperada. Però no ha estat així. El Nàstic ha sabut aturar molt bé el partit i el Girona, massa nerviós i imprecís, s'ha passat els minuts sense generar perill ni mostrar capacitat de reacció.

NÀSTIC: Reina, Gerard Valentín, Mossa, Xavi Molina, Madinda, Juan Muñiz, Uche (Zahibo, min. 72), Delgado (Cristian Lobato, min. 75), Luismi (Perone, min. 82), Suzuki, Manu Barreiro.

GIRONA: Bounou, Maffeo (Cifuentes, min. 55), Ramalho (Cristian Herrera, min. 79), Alcalá, Juanpe, Mojica, Pere Pons (Borja García, min. 24), Granell, Portu, Longo i Sandaza.

GOLS: 0-1, Maffeo (min. 1). 1-1, Manu Barreiro (min. 50). 2-1, Uche (min. 60). 3-1, Uche (min. 68).

ÀRBITRE: Eduardo Prieto Iglesias (comitè navarrès). Ha amonestat Juan Muñiz, Reina, Zahibo (Nàstic); Juanpe (Girona).

ESTADI: Nou Estadi de Tarragona. 11.103 espectadors. Més d'un miler i mig d'ells, aficionats del Girona.