«Era el partit més important de la història del Girona i em sabia greu no poder continuar». Així de sincer es mostrava Pere Pons a la zona mixta després de la derrota contra el Nàstic que deixa, de moment, sense l´ascens el Girona. Una «punxada» a darrere la cuixa esquerra als vint minuts va deixar el migcampista fora de combat. Una situació totalment nova per al de Sant Martí Vell que, habitualment, rep i aguanta el que no està escrit i que ahir va haver de cedir el seu lloc al terreny de joc a Borja García. El 8 gironí marxava entre llàgrimes al vestidor conscient que s´havia fet mal de debò i que es perdia no només la resta del partit d´ahir sinó, molt possiblement, el duel de diumenge a l´estadi contra el Saragossa. «No ho sé. M´hauran de fer proves i tota la pesca a veure què tinc», deia. Tampoc va poder acabar el partit Pablo Maffeo que es va ressentir de les seves molèsties musculars i va demanar el canvi només començar la segona part. En el cas del lateral barceloní, les previsions semblen almenys més optimistes i, anant bé, fins i tot podria estar disponible per jugar contra el Saragossa diumenge.

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, confirmava aquestes versions a l´espera del diagnòstic oficial. El barceloní es mostrava menys pessimista amb Maffeo que no pas amb Pons. La baixa de Pons complica els plans de Pablo Machín que ja té Rubén Alcaraz lesionat -en principi no se l´espera més aquesta temporada- i es quedarà únicament amb Àlex Granell i Eloi Amagat com a pivots naturals. Ahir, el tècnic sorià va apostar per Borja García, d´un perfil més ofensiu que Eloi en el lloc de Pons.

D´altra banda, el central Juanpe va veure ahir la seva desena targeta groga de la competició però podrà jugar contra el Saragossa perquè el Comitè de Competició n´hi va retirar una. D´aquesta manera, el canari té nou targetes validades i, si en veiés una diumenge, es perdria l´última jornada a Còrdova