Part de culpa, encara que sigui ínfima, que el Girona no pugés a Primera fa dues temporades és seva. No és Pablo Caballero, el ­botxí vestit amb una samarreta del Lugo; ni tampoc Willian José, atacant del Saragossa. És Yassine Bounou, precisament ara porter blanc-i-vermell, però amb un passat recent al conjunt aragonès. Dos anys enrere, en una tarda per oblidar a Montilivi, els gironins es deixaven remuntar un 0-3 a favor i queien eliminats del play-off d´ascens contra tot pronòstic (1-4). El rival, el Saragossa. I el seu porter, Bounou. «Recordo que aquell dia la majoria teníem els bitllets comprats per marxar de vacances», rememora el marroquí. La sort es va aliar amb ell i els seus; però tot i classificar-se de manera heroIca, caurien a l´última ronda per culpa d´un gol als darrers minuts. Allò que va deixar de guanyar Bounou a Las Palmas espera aconseguir-ho diumenge. I fer-ho, precisament, contra el seu exequip. Ahir ell era l´escollit per atendre els mitjans, per valorar un partit «especial» com el d´aquesta jornada, el que considera com a «més important en la història» del Girona. A més, no es mostrava gens partidari de sortir a empatar, assegurant que l´objectiu ha de ser, simplement, «guanyar».

Amb el seu to pausat característic i afirmant que la «normalitat» ha de ser la tònica general d´aquesta transcendental setmana, Bounou deia que la consigna de l´equip era «preparar com tots» el duel amb el Saragossa. «Tenim una altra oportunitat, hem de donar el màxim i aprofitar-la». L´entorn té assumit que un empat és el millor resultat possible i que jugar-s´ho a la ruleta russa, seria massa exagerat. Però per al porter, anar a assegurar no entra als seus plans ni tampoc als de la plantilla. «L´altre dia també ens servia un empat. Fins i tot vam començar guanyant. I mira què és el que va passar, que vam acabar perdent. Hem de sortir a guanyar si volem aconseguir el nostre objectiu. Si encarem el partit amb la intenció d´empatar, estic convençut que acabarem perdent».

No amagava que «tothom» veu la Primera Divisió «molt a prop», però que en el futbol tot pot passar i que on s´ha de «respondre» és el damunt de la gespa, al camp. «El futbol pot ser molt cruel i no podem deixar cap marge d´error. Tots ho sabem. Aquests últims anys el Girona ha viscut moments molt complicats i se sap que no es pot fiar de res. Per això hem de sortir a guanyar», valorava. Una d´aquestes patacades es va viure el juny del 2015, precisament contra el Saragossa i amb Bounou defensant la porteria rival. «Recordo molt bé aquell dia. Ens vèiem fora, però un penal i les jugades a pilota aturada ens van donar la vida. Amb coses així t´adones que en el futbol no et pots fiar de res, sobretot si ets del Girona». Per això, el marroquí apostava per afrontar aquesta propera cita amb molta «il·lusió» i amb l´ambició de «guanyar».

Serà, tot plegat, en un duel més que «especial» per al mateix Bounou, que va jugar dues temporades al conjunt aragonès. «Molts familiars meus són aficionats del Saragossa i fins i tot viuen allà. Estic convençut que ells vindran a donar-ho tot perquè també tenen la necessitat de sumar. És un club que respecto. Allà hi vaig viure coses molt bones i els desitjaré el millor sempre».