L´empat al temps afegit del Rayo Vallecano diumenge passat a La Romareda (1-1) va fer tremolar les cames a tot Saragossa. El conjunt aragonès es quedava amb 49 punts i veia com se li escapava la possibilitat de salvar-se matemàticament del descens. Malgrat tot, la seva situació no és dramàtica, ni molt menys, ja que la combinació de resultats que podria condemnar-los a Segona Divisió B és altament improbable. De fet, d´entre els més de 43 milions de combinacions possibles tan sols hi ha un 0,22 % de possibilitats que el Saragossa perdi la categoria. És a dir, està salvat en un 99,78% de casos possibles. Les mínimes opcions perquè baixin els aragonesos passen perquè el Saragossa perdi diumenge a Montilivi i també en l´última jornada a casa, que el Nàstic guanyi a Tenerife i que l´UCAM Múrcia venci els tarragonins en l´últim partit.

És a dir, les matemàtiques estan al costat del Saragossa en aquestes dues últimes jornades. Tot i això, les moltes patacades que ha rebut el club aquesta temporada, tant esportives com institucionals, fan que entre l´afició hi hagi la sensació de temor per si es produeix la combinació maleïda. El gran avantatge dels aragonesos és que cap dels múltiples empats a punts els condemna. Tampoc una igualada final a 49 punts entre 8 equips. En aquest cas, els que perdrien la categoria serien l´Alcorcón, que no hi pot arribar i el Mallorca i l´Elx, que tenen pitjor balanç de punts en la lligueta particular que es faria per desempatar la igualada.

Sigui com sigui i a l´espera del que pugui esdevenir-se durant el partit, la plantilla del Saragossa ja ha assegurat que vindran a Montilivi a guanyar. Ho va fer ahir Javi Ros i també el jove Pombo només acabar el partit contra el Rayo Vallecano. En aquest sentit, Láinez podria incloure algun jugador del Deportivo Aragón (filial) a la convocatòria per Girona després que el segon equip aconseguís l´ascens a Segona Divisió B el cap de setmana passat en superar el Calahor­ra al play-off.