La celebració de l'ascens del Girona tindrà continuïtat avui a la tarda a partir de les 18.00, amb l'inici d'una rua que arrencarà a l'estadi, farà una primera aturada a l'Ajuntament, i culminarà al passeig de La Copa, on s'haurà instal·lat la Fan Zone. Jugadors i tècnics faran un recorregut per la ciutat baixant per l'avinguda de Montilivi, passant per la plaça dels Països Catalans, i agafant el carrer del Carme fins a la plaça Catalunya.

Des d'allà es dirigiran amb el seu autobús descapotable fins la plaça del Vi, on seran rebuts a l'Ajuntament (3/4 de 7). La recta final de la celebració es farà al passeig de La Copa, a partir de quarts de nou, on s'ubicarà una Fan Zone i un espai per a concerts. La comitiva hi arribarà passant pel carrer Sant Francesc, Jaume I i Ramon Folch.

Concerts a la Copa

La música també serà protagonista de la celebració. A la Copa s'hi han programat les actuacions de Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, l'Orquestra Di-Versiones, el cor Geriona i The Gruixut's + Josep Thió (autors de l'himne del Girona). Les acutacions arrencaran a les 19:30. Geriona, els Amics de les Arts i Sopa de Cabra actuaran faran actuacions d'uns 15 o 20 minuts, abans que arribi l'equip. El final de festa correrà a càrrec de Di-Versiones.

Els jugadors participaran activament de la festa per tancar una jornada que es preveu multitudinària a la ciutat per celebrar la fita esportiva més gran: l'ascens a la Primera Divisió de futbol. Un dels moments més esperats serà durant la recepció a l'Ajuntament i en l'aparició de la plantilla al balcó per saludar l'afició. Es preveu que això es produeixi cap a les set de la tarda.

L'últim ascens que ha celebrat el Girona va ser el 15 de juny de 2008, després de derrotar el Ceuta (1-0), que va valer el retorn a Segona A, mig segle més tard del darrer cop. La temporada 2012/13, tot i deixar escapar l'ascens en la final del play-off contra l'Almeria, el club va convocar una rua per homenatjar la plantilla, que s'havia quedat a les portes de Primera. Quatre anys després, finalment, el Girona ha aconseguit la fita que perseguia amb més afany.