Pablo Machín vol pujar sí o sí a Primera Divisió aquesta temporada i sospira per fer-ho demà a Montilivi contra el Saragossa davant la seva afició. Per fer-ho cal tan sols un punt davant un conjunt aragonès que també en necessita un per assegurar-se la permanència. Tot plegat convida a pensar en un empat però en futbol i, el Girona ho sap prou bé, no et pots refiar de ningú ni de cap pronòstic. De fet, el Saragossa ara fa dues temporades i quan ningú s'ho esperava va ser capaç de remuntar un 0-3 i guanyar per 1-4 a Montilivi en aquella eliminatòria de nefast record per als gironins.

Precisament aquella desfeta és l'únic resultat d'entre tots els duels entre Girona i Saragossa a terres catalanes que, en de repetir-se, no conduiria els de Machín a Primera Divisió. En els altres 8, el Girona com a mínim ha sumat un punt davant els aragonesos. La visita més recent és de la temporada quan blanc-i-vermells i aragonesos van empatar sense gols (0-0) en un partit on el tècnic visitant Ranko Popovic va plantejar un partit molt defensiu. En l'anterior temporada (14-15), en el partit de Lliga, a poques jornades pel final, el Girona va rescatar un punt gràcies a un gol de Carles Mas a les acaballes del partit (1-1). Aquell dia, Jandro Castro va fallar un penal que hauria estat decisiu. També amb Machín a la banqueta el Girona va superar el Saragossa en l'esprint final per a la salvació del curs 13-14. Encara a l'etapa moderna a Segona A, un gol de penal d'Alberto Manga va tombar el totpoderós Saragossa el 2008-09 (1-0).

Sempre a Segona Divisió però més enrere en el temps, el Girona va aconseguir empatar (1-1) el curs 1050-51 i derrotar els aragonesos la 49-50 (3-2), 41-42 (3-2) i 34-35 (2-1), resultats, tots, que servirien a l'equip demà per segellar l'objectiu de pujar a Primera Divisió.