El Girona ha fet el salt més gros de la seva història. Després d´un any per emmarcar, el conjunt gironí va certificar ahir l´ascens a Primera i la temporada que ve jugarà amb els millors. La Lliga de les estrelles. O el que és el mateix, els aficionats gironins podran gaudir i patir veient el seu equip enfrontar-se a tots els «grans» del futbol espanyol. Sí, el que semblava un somni impossible d´abastar s´ha fet realitat. El tren que va passar de llarg el 2013, el 2015 i l´any passat i que semblava que no tornaria a passar més, s´ha aturat de nou a Montilivi i l´equip, aquest cop sí, hi ha pujat.

El Girona és de Primera Divisió i, d´aquesta manera, es converteix en el 62è equip que tastarà la màxima categoria des de la seva creació (1928-29). El conjunt gironí agafa, doncs, el relleu del Leganés com el darrer debutant i confia a fer més bon paper a la seva estrena que clubs com Xerez, Mèrida i Extremadura, que van baixar al final del seu primer any a l´elit. La seriositat institucional i esportiva i la solvència econòmica dels propietaris del club (TVSE Futbol) fan preveure que l´èxit no hauria de ser flor d´un dia i que el Girona ha aterrat a l´elit per quedar-s´hi. Caldrà veure quin és el projecte esportiu i quin paper hi té reservat el Manchester City en la planificació.

Amb poc menys de 100.000 habitants, Girona no és entre les ciutat més petites que han tastat la màxima categoria ja que, per sota, n´hi té unes quantes. Eibar (27.000), Sòria (40.000), Almendralejo (35.000), Vila-real (51.000), Mèrida (59.000), Alcoi (60.000), Irun (61.000), Getxo (80.000) o Pontevedra (83.000) són ciutats que han tastat la Primera amb menys habitants que Girona i la més petita, Eibar, a més, afrontarà la propera com la quarta temporada consecutiva a la màxima competició, on està fent un gran paper.