La nit va ser llarga. No es puja a Primera cada dia. Tot i haver dormit poc, Delfí Geli va dedicar bona part del dia, abans de la rua, a fer un «tour» pels mitjans de comunicació per fer una primera valoració de l´èxit.

Avui és el primer dia d´una nova vida per al Girona?

Hem gaudit tots de grans sensacions. Diumenge a la nit va ser una explosió de felicitat, d´alegria, de feina ben feta per haver complert l´objectiu. Però seguim. Això no s´atura. Això ha de ser el principi de molts i molts anys bons per al Girona.

Quan fa dos anys va assumir el càrrec de president s´imaginava que la Primera Divisió s´aconseguiria tan aviat?

Això és molt difícil. Al món del futbol no es viu d´il·lusions, es viu de realitats. Sempre hem sigut realistes i conscients del model de club que volíem. I estem intentant anar per aquest camí, sense enganyar la gent ni crear falses expectatives. Tenim un club on hi ha tranquil·litat i les expectatives de creixement són reals, hi són.

Quins són els ingredients de la fórmula de l´èxit?

No conec cap fórmula secreta de l´èxit, jo crec que al club totes les àrees, sobretot el cos tècnic i la plantilla, han fet una feina importantíssima. Els hem de felicitar i donar-los les gràcies perquè són els qui ens han portat fins aquí. Nosaltres des del club hem intentat que no els falti de res, acompanyant-los i posar-los totes les facilitats. Som un club seriós. Estem fidelitzant l´afició, a poc a poc ho anem aconseguint. La clau és la normalitat, poder-nos dir les coses a la cara. L´objectiu és el Girona, no el lluïment personal.

Delfí Geli, eufòric, arribant a la plaça del Vi per celbrar l'ascens amb l'afició

Quanta gent l´ha felicitat?

No li ho sabrià dir perquè no m´he mirat gaire el mòbil i el tinc ple de missatges. Aquesta matinada a les cinc n´estava responent alguns, però en tinc molts de pendents. Amics, gent del futbol, família... Veure la felicitat de la meva dona i dels meus fills per aquest ascens ha sigut molt emocionant. Igual com la felicitat que hi va haver diumenge a l´estadi. Des de Tribuna vèiem el somriure de la gent de Preferent. Això no té preu. Girona, la ciutat, es mereixia una alegria així. Estàvem en aquella tensa calma... i al final ha arribat l´explosió d´alegria.

«Aquest ascens és molt especial, veus que has fet feliç molta gent i això no té preu avui per avui»

Què ha viscut amb més emoció, aquest ascens a Primera del Girona com a president, o els èxits que va assolir com a futbolista professional?

Com a jugador vaig tenir la sort de poder ser professional, viure grans emocions i moments molt importants. Però aquest ascens és molt diferent. No sé si millor o pitjor, però diferent, especial. Avui és un dia increïble. El dia després de l´ascens. Veus que tothom està gaudint de la Primera Divisió, i amb les dificultats que es passen en el dia a dia, estem ajudant molta gent a ser una mica més feliç.

Què canviarà a partir d´ara?

Canviaran coses. Primer de tot, es farà un salt qualitatiu. Posem Girona a l´aparador del món sencer. La Lliga Santander, la Primera Divisió, es veu a tot el món, a qualsevol racó. Girona és una ciutat important, ens coneixen molt per la gastronomia, el potencial cultural, la costa... ara bé, el futbol té això, mou masses, mou molts milions. I si no ens coneixien, segur que ens coneixeran més. Aportarà molt a Girona aquest ascens.

Més canvis: un drenatge remodelat i gespa nova?

Sí, canviarem la gespa però el més important és que també es farà el drenatge. I això vol dir que hi ha molta feina a fer i s´ha d´intentar començar tan aviat com es pugui. També s´haurà de remodelar tota la instal·lació elèctrica perquè per les transmissions televisives així se´ns exigirà. Estem treballant en molts fronts. Treballem per poder ampliar l´aforament de l´estadi. El tema de la gespa l´hem de començar ja. Com abans ho fem, tindrem més marge per l´arrelament i creixement de la gespa.

Amb les obres a la gespa, el Trofeu Costa Brava es podria ajornar?

No sé si s´ajornarà o buscarem una alternativa. Estem a l´espera de la confirmació, de veure com ho resolem.

Delfí Geli, entre Ignasi Mas-Bagà i Quique Carcel, al balcó de l'ajuntament de Girona

Sobre l´ampliació de l´aforament: la idea és passar dels 9.200 seients actuals fins a uns 12.000?

La xifra definitiva encara no la tenim tancada, esperem fer-ho aquesta setmana. No és un tema urgent perquè amb les grades mòbils que volem col·locar es pot jugar força amb l´aforament. La idea seria crèixer per gol nord i Preferent. Haurem de veure què noten, quin feeling sentim de la gent, quina resposta hi ha de l´afició. Al final sempre tens la possibilitat de poder posar més grades.

«Treballem per ampliar l'aforament de l'estadi amb grades mòbils al gol nord i preferent»

El Girona va tancar l´aixeta dels socis quan va arribar a 7.000. Quants en volen tenir quan comenci la Lliga?

Tenim 7.000 socis i aquesta setmana passem dels 600 fans. Això ens marca una mica la idea. La gran pregunta pel carrer és «em podré fer soci?». Espero que tothom ho pugui ser.

Serà molt més car el carnet de soci amb l´ascens?

Ser soci del Girona no serà molt car. A Primera s´apujaran els preus però no ens tornarem bojos. S´han fet estudis i estarem dins de la normalitat.

Es parla que aquest estiu poden entrar nous inversors al club. El Girona i el Manchester City faran més estrets els seus lligams?

El que li puc dir és que no canviarà el funcionament del club. Seguirem la mateixa línia que fins ara. És indiferent el que pugui passar perquè el dia a dia continuarà com ara.

«Pablo Machín té contracte i no s'ha palntejat cap altre escenari. Tant de bo seguim força temps»

Machín serà l´entrenador del Girona a Primera?

Té un any més de contracte i no s´ha parlat de cap altre escenari. Al seu moment li vam fer una bona ampliació. Estem encantats amb ell i ell se sent identificat amb Girona. Tant de bo seguim aquest camí força temps.