Amb la celebració de l'ascens encara ressonant pels carrers de la ciutat i quan, encara que gairebé ningú se'n recordi, falta jugar el partit de dissabte a Còrdova, ja han començat els debats sobre la confecció de la plantilla amb què el Girona s'estrenarà la temporada vinent a Primera Divisió. Arribaran cares noves, sortirà gent, amb contracte i sense, alguns dels cedits tornaran als seus clubs i altres poden continuar un any més Girona. És massa aviat per elaborar llistes reals, però, entre els jugadors que tenen molts números, o gairebé tots, per jugar a Primera Divisió amb el Girona hi ha Pere Pons i Pablo Maffeo. Ahir, els dos reconeixien obertament la seva voluntat de fer-ho. Un, el de Sant Martí Vell, perquè encara té un any més de contracte i és un referent de l'equip; i l'altre, el de Sant Joan Despí, perquè veuria amb molts bons ulls que el Manchester City el cedís una temporada al Girona per tenir minuts a Primera Divisió.

«Tinc contracte i m'agradaria seguir aquí», deixa anar amb seguretat Pere Pons que, però, admet que «en el món del futbol hi ha coses que no controles i està clar que si arriba alguna proposta molt bona l'haurem de valorar, però la meva idea i el que a mi m'agradaria és seguir aquí». El migcampista de Sant Martí Vell té contracte per a la temporada vinent, la darrera renovació va ser fins al juny del 2018, i des de Montilivi ja han deixat clar que els jugadors que interessen només marxaran pagant la corresponent clàusula de rescissió. Diferent hauria estat la situació en el cas que el Girona no hagués pujat. Tothom té clar que Pere Pons és jugador de Primera Divisió i, amb el Girona a Segona, el club s'hauria obert a negociar alguna de les propostes que tindria Pons per fer el salt.

Amb la situació actual, però, Pere Pons tastarà la Primera Divisió a Girona. Visitant camps de primer nivell i jugant a Montilivi contra Barça i Madrid vestint la samarreta de l'equip de la seva terra. «Camp Nou i Bernabéu són els camps que fan més il·lusió, però potser em fa més gràcia jugar-hi a casa i veure com respon l'estadi en partits contra Barça i Madrid», explicava ahir al matí Pere Pons.

Pablo Maffeo i el City

El cas de Maffeo és diferent del de Pere Pons, perquè el lateral nascut a Sant Joan Despí pertany al Manchester City que és qui, per dos cops, l'ha cedit al Girona en els últims anys. Ara, amb l'equip a Primera, el Girona voldria tornar a comptar amb Maffeo i el mateix jugador s'hi posa bé: «Encara no sé res. Jo el que vull són minuts i ja he dit que estic encantat d'estar aquí i si el míster i Quique (Cárcel) segueixen confiant en mi i el City dona l'Ok, seguir a Girona seria una possibilitat molt forta sobretot per tenir minuts a Primera Divisió».

El salt del Girona a Primera Divisió incrementarà la implicació del Manchester City en el projecte de l'equip de Montilivi i, esportivament parlant, la temporada vinent Pablo Machín pot comptar amb més cessions com les de Maffeo. Aquest curs el lateral català el va començar al Manchester, però, en el mercat d'hivern va sortir cedit cap a Montilivi, on ha jugat minuts de més exigència, en paraules del mateix Pep Guardiola, de les que els joves jugadors del City es troben a la lliga de reserves anglesa. «Sempre ha existit aquesta idea que en la lliga de reserves no es competeix prou... Està clar que aquí a Segona i, sobretot, a Primera, hi ha molt nivell. Jo soc jugador del City i si el City decideix que he d'anar cedit, Girona seria una molt bona opció», explicava ahir Maffeo que, el curs vinent, podria tornar a Girona acompanyat d'altres jugadors cedits pel City. Es parla del malagueny Brahim Díaz, del migcampista d'Ulldecona Aleix García o del retorn de Sobrino. «El City té molts bons jugadors joves», apuntava Maffeo sense, lògicament, entrar a parlar de noms concrets.