El Girona ja és a Primera. S'ha tret un pes de sobre? Ho ha pogut gaudir?

Gaudir d'un ascens a Primera sense patiment seria impossible. Hem fet una temporada molt bona, diria que les dues primeres parts ho han sigut, tot i que també és veritat que l'últim tram se'ns ha fet molt llarg i l'equip ha patit. En l'aspecte mental, sobretot. Però ho havíem fet tan bé abans que disposavem d'un avantatge prou còmode que al final ens ha permès assolir allò que tots volíem.

Veig que se li va fer una mica llarg aquest tram final.

Sincerament, penso que no podem obviar que s'ha patit. Quan un equip està tantes jornades en situació d'ascens directe es poden produir aquestes situacions. Però tots els equips que han pujat a Primera pateixen. Hi ha molta igualtat, és la norma de la Segona A, i qualsevol rival et pot guanyar. Sí, la consecució de l'ascens directe segurament es va acabar allargant més del normal.

Vostè pot donar la confirmació definitiva que Pablo Machín seguirà a la banqueta?

Aquesta pregunta es va repetint en els últims dies i, que jo sàpiga, ell vol continuar i, a més, té un any més de contracte. Per part nostra, és obvi que volem que continuï, perquè és la persona que ens ha portat a l'ascens. Potser la cosa ha quedat una mica ambigua perquè caldrà parlar d'algunes qüestions. Segurament el tècnic voldrà algun any més de contracte, per exemple. Necessitem un temps per acabar-ho de confirmar tot al 100%. Però, dit això, repeteixo: les dues parts hem deixat clar que volem continuar treballant plegats.

Es podria produir, per tant, en les properes setmanes una ampliació del contracte de Machín que ara s'esgota el juny de 2018?

Ho hem de parlar. Tot ha anat molt ràpid, estem gairebé encara gaudint de l'ascens i la lliga tot just s'ha acabat. Hem de parlar de diverses coses.

Amb l'ascens a Primera, s'ampliarà l'àrea esportiva? Pot entrar gent nova al club?

Tenim un organigrama bastant fet i les coses han anat força bé així. Sabem que hem de seguir creixent i que alguna cosa haurem de retocar. Competirem en una categoria molt important i haurem d'estar preparats, en l'àmbit global de l'àrea esportiva. Pel que fa al cos tècnic, m'agradaria que seguís tota la gent que ha aconseguit l'èxit de l'ascens. Són gent molt professional i vàlida.

M'està parlant de Jordi Guerrero, Jordi Balcells, Omar Harrak...

Exacte. Quan parlo que volem que continuï Pablo Machín també m'estic referint a ells, a la resta del seu cos tècnic.

Girona és el lloc ideal per construir una alternativa potent a Barça i Espanyol en el futbol professional català?

Tenim una gran oportunitat i l'hem d'aprofitar. Molts equips catalans han jugat a Primera: Sabadell, Lleida, Nàstic... però hi han estat molt poc, han sigut ascensors. A nosaltres ens pot passar el mateix. Hem de fer les coses ben fetes, tenim opcions i estic convençut que ho sabrem fer. Hem de tenir clar, però, que serem novells en la categoria. Ens fiquem en un món d'elit i cal arribar-hi molt ben preparats. Espero que puguem estar a l'alçada.

Vostè també arrufava el nas quan, dilluns passat, els jugadors, a l'Ajuntament, parlaven de jugar la Champions?

Allò els jugadors ho van dir perquè la gent estigués molt contenta, era un context especial. És obvi que cap jugador, a dia d'avui, pensa que el Girona es pot classificar per a la Champions, ni que Messi hagi d'anar alerta perquè hem pujat a Primera. Van ser uns comentaris simpàtics i prou. Tots tenim prou sentit comú per saber que la temporada que ve el nostre objectiu serà la permanència.

És millor haver pujat ara que fa dos anys?

Aquesta pregunta me l'ha feta molta gent. Si m'ho hagués preguntat fa quatre mesos li hauria dit que no. Avui, és evident que li haig de respondre que el club està molt més preparat. Tenim més oportunitats de fer coses ara que fa dos anys, però això és una cosa òbvia perquè hem passat dos anys treballant per aquest pas.

Com ha celebrat l'ascens?

Molt content i feliç per dins, intentant mantenir la tranquil·litat. Els grans protagonistes són els jugadors i el cos tècnic. El reconeixement ha de ser per a ells. Per altra banda, sé que la gent em respecta molt, em sento molt valorat.

Canviarà el perfil dels rivals de la pretemporada el fet de pujar a Primera? Com afectarà que no es pugui usar Montilivi per les obres de canvi de gespa?

Per tema de dates i per la idea de voler fer una estada com la de l'any passat no hi ha d'haver grans diferències pel fet d'haver pujat a Primera Divisió. Potser sí que el canvi serà que haurem de buscar rivals que s'acostin més a la nostra categoria, en aquest punt sí que haurem de canviar una mica la manera de treballar. Esperem fer una pretemporada a l'alçada de la categoria en què competirem.

El Girona es tornarà a concentrar a Manchester?

Sí, és una de les idees que tenim, tot i que encara no estan confirmades les dates.

Ara li ve a sobre molta feina, i també la part més dolorosa: haver de comunicar sortides.

Bé, això entra en la meva part professional. Humanament sento molt reconeixement cap a tots els jugadors que hem tingut en la plantilla d'aquest any, fins i tot aquells que van marxar al desembre. Tots han sigut partícips d'aquest èxit. En l'aspecte professional hauré de prendre decisions que no seran gens fàcils. Hi haurà gent que les entendrà, i d'altres que ho veuran d'una altra manera. Al final cal prendre decisions. Jo ho faré des del meu respecte cap a tots els jugadors. Intentaré donar les explicacions corresponents i buscar la millor sortida per a cada cas que es produeixi.

És aviat per saber quants fitxatges caldran aquest estiu?

Dependrà una mica del nombre de jugadors que volguem tenir a la plantilla. Si la volem de 25, seran més, si la fem de 22, seran menys. Hi haurà canvis, sí, a l'estructura de l'equip perquè allà on anem haurem de competir amb jugadors de nivell d'aquesta nova categoria.

El Girona podria pagar traspassos?

El nostre serà un dels pressupostos més baixos, però sí que es podria fer algun traspàs, no dic que això sigui inviable. Ara bé, operacions coherents de jugadors que entrin en la idea que nosaltres tenim i amb uns números baixos. Espero que puguem arribar a molts futbolistes que acabin contracte.

El Girona pot ser un club venedor aquest estiu?

A dia d'avui, pel perfil de jugador que tenim, podria ser que algun equip pagués un traspàs. Espero però que tots els jugadors que volem que segueixin es quedin. La nostra idea és mantenir un bloc important d'aquesta temporada.

Pere Pons té un any més de contracte. El veu amb el Girona a Primera?

Estem parlant d'un nom emblemàtic. Amb el seu gran esforç aquests tres anys s'ha guanyat tot Girona. La nostra idea és intentar que Pere Pons estigui amb nosaltres l'any que ve i molts més anys.

Quin límit salarial tenien aquest any i quin serà el de la temporada que ve?

Aquest any hem tingut una mica més de cinc milions i ara estarem segurament al voltant dels vint, tot i que no ho tenim encara clar. Entraran molts diners, però hi haurà molta infraestructura per millorar que també requereix inversions com ara el camp, les instal·lacions per entrenar... hi ha coses que la gent no les veu i també hem de créixer i molt en d'altres aspectes més que en el de l'equip.

L'han felicitat des de Manchester?

Sí, tenim molt bona relació i parlem constantment. Estem mirant de treballar encara més plegats. Amb l'ascens ens acostem més al perfil de jugadors que ells mouen.

El polèmic vídeo de Tarragona és l'única nota de mal gust de la temporada?

Els jugadors ja van demanar perdó de forma contundent. Aquest vídeo no s'havia d'haver fet mai. Ells van quedar molt penedits i afectats. L'afició ha estat a l'altura de les circumstàncies. Com a director esportiu soc el primer que vull demanar perdó.