Un parell de dies després d'haver-se acabat la temporada 2016/17, ha començat a prendre forma, ni que fos de manera testimonial, el Girona 2017/18, el de l'històric debut a Primera. Després de la jornada lúdica que els jugadors van tenir a Roses, fent activitats aquàtiques, com a comiat del curs, Quique Cárcel va començar a plantejar el futur a la meitat de la plantilla. Des de quarts de vuit del vespre fins pràcticament les deu va tenir temps de parlar amb Pablo Marí, Cámara, Alcalá, Borja García, Longo, Maffeo, Felipe, Kiko Olivas, René, Sandaza i Ramalho. A la sortida del despatx del director esportiu, ningú va voler fer declaracions al·legant que seria el club qui en les properes hores a dies comunicaria les decisions esportives sobre l'actual planter. Està clar, però, que dels jugadors cedits només es podria quedar Maffeo (City). Marí, que va ser descartat per Machín fins i tot a Còrdova, en un partit intranscendent, Longo, Cámara, Cifuentes i Mojica tornaran als seus respectius clubs d'origen. La resta, excepte un Felipe que demà farà una roda de premsa de comiat, tot eren futbolistes amb contracte per al curs vinent. D'aquests, el que va sortir amb més mala cara va ser Kiko Olivas.

A falta de la confirmació del mateix club, Borja, Alcalá i Bounou tenen tots els números de quedar-se, i semblaria que també Sandaza i Ramalho. Avui Cárcel seguirà amb les trobades amb els integrants de la plantilla que no va veure ahir. Té reunions programades des de les deu del matí fins a quarts de dues. El Girona podria anunciar, després, amb quins jugadors compta per al debut a Primera. Estructurar el bloc de futbolistes de la present temporada que es quedaran a Montilivi és bàsic per començar a perfilar quins reforços calen.

Com Felipe, un altre dels jugadors que acaben contracte i no renovarà és el capità Richy, també molt estimat per l'afició. El central gallec també tindrà l'oportunitat d'acomiadar-se del Girona des de la sala de premsa al llarg d'aquesta setmana.