L'ascens a Primera Divisió comportarà molts canvis a la plantilla del Girona la temporada que ve. El director esportiu, Quique Cárcel, ja va explicar fa uns dies les intencions del club amb cada jugador i la voluntat de contractar entre una desena i una quinzena de nous fitxatges. Això farà que hagin de deixar l'equip si fa no fa la mateixa quantitat de jugadors. Així, als cedits que tornen als seus clubs d'origen, Cifuentes, Pablo Marí, Juan Cámara i Samuele Longo, i a Richy i Felipe Sanchón que acaben contracte, s'hi afegiran Kiko Olivas i Cristian Herrera, a qui el club ja els ha comunicat que no hi compta i que es busquin equip. Depenent de com vagi el mercat, René Román, Ramalho, Eloi Amagat i Fran Sandaza també podrien abandonar Montilivi mentre que Cárcel és a l'espera de la posició del Rayo Vallecano amb Mojica, del qual hi ha la voluntat que torni. També s'intentarà retenir un any més Pablo Maffeo, de qui el City en principi veu amb bons ulls que continuï el seu creixement a Montilivi.

Un capítol a part és el de Rubén Alcaraz i Sebas Coris. El Girona compta amb ells però si els minuts ja els anaven cars a Segona A és conscient que a Primera encara tindran menys protagonisme. Per aquest motiu, la voluntat del club és cedir-los. Diversos equips de la categoria de plata, alguns dels quals catalans, ja haurien trucat a la porta d'Alcaraz. Cárcel els ha manifestat tant al barceloní com a Coris que són patrimoni del club però que necessiten tenir continuïtat a Segona A per poder tornar en un futur.

Un capítol a part són els jugadors que el Girona ha tingut cedits aquesta temporada: Manel Martínez (Llagostera/Llorca FC), Vivancos (Llagostera), Mas (Gavà) i Oliveros (Hospitalet). L'ascens a Primera Divisió impossibilitat que cap d'ells pugui tornar i tenir un lloc a la primera plantilla perquè el salt de Segona B a Primera és massa alt. De fet, Carles Mas ja s'ha acomiadat després que el club li hagi comunicat que no li renovarà el contracte després d'acabar el curs cedit al Gavà. El davanter Manel Martínez és qui ha fet més bona temporada i els seus gols amb el Llagostera ja van valer-li la cessió al Llorca FC pel play-off d'ascens a Segona A. La intenció, i d'ofertes ja en té, de la direcció esportiva és cedir el davanter maresmenc a un equip de la categoria de plata.

Caldrà veure què passa també amb Vivancos. El migcentre bescanoní ha disputat 22 partits amb el Llagostera on no ha acabat de tenir la regularitat desitjada per culpa de les lesions. Amb contracte fins al 2018, Vivancos ja ha parlat amb el club i té clar que ha de buscar una sortida perquè al primer equip no hi té cabuda. El tema encara està aturat i és a mans del seu agent, que ja ha rebut una trucada de l'Olot. Sigui com sigui, el fet que només li quedi un any de contracte i que Cárcel no hagi assegurat públicament -com en el cas de Manel o Coris i Alcaraz- que hi ha la voluntat de cedir-lo novament no descarta la possibilitat d'una rescissió.

Finalment el futur de David Oliveros també sembla lluny de Montilivi. El porter manresà, fitxat del Reial Madrid juvenil l'estiu del 2015, ha jugat cedit aquesta temporada a Segona B amb l'Hospitalet (14 partits) amb el qual no ha pogut evitar el descens a Tercera Divisió.