A Montilivi segueixen a tot drap els treballs per instal·lar una nova gespa, però de la data d'inici de les obres d'ampliació de la grada, encara ningú en sap res. El Girona ha presentat un projecte per poder encabir a l'estadi 13.500 espectadors per comptes dels 9.200 actuals. Tot plegat, però, és en mans de l'Ajuntament, que ha de donar els pertinents permisos i que, finalment, és el propietari de la instal·lació. Segons va revelar ahir el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalá, el vistiplau definitiu està pendent d'un nou informe geotècnic que ha de presentar el Girona després que el primer fos desestimat. «Els vam dir que no al document que ens van portar el primer cop, i ara és imminent que rebem un nou informe. Hi ha un arquitecte municipal a sobre d'aquest tema i tenim una relació fluïda amb el club», va destacar.

El problema històric de Montilivi és que es va construir sobre uns terrenys inestables, que ja van provocar que durant la dècada dels 90 caigués la grada de Preferent, que no es va reconstruir fins al 2009 (i va entrar en servei a principis de la campanya 2010/11). Alcalá va deixar clar que l'Ajuntament no se la jugarà i que qualsevol obra que es faci a l'estadi serà amb totes les garanties de seguretat. En aquest sentit va opinar que no tem que estigui en perill el projecte d'ampliació: «Es podrà fer gairebé amb tota seguretat, perquè ara tècnicamentes pot fer tot, però potser no amb tanta facilitat». L'ampliació es podria enllestir en un parell de setmanes perquè si el terreny no comportés problemes, instal·lar grades mòbils com les que s'utilitzen en festivals d'estiu com els de Cap Roig o Peralada és senzill. Tot i que el club manté que per al primer partit de Lliga a casa (el cap de setmana del 26-27 d'agost) tot estarà a punt (nova gespa i grada ampliada), s'haurà de veure si no surten complicacions en el terreny i si es pot assumir la instal·lació dels 4.000 seients extra previstos.

El creixement de l'aforament es farà per dues bandes, per damunt de l'actual preferent i pel gol nord. Els estudis determinen que el terreny és el mateix en totes dues zones i, per tant, caldrà actuar-hi amb la mateixa fórmula. Les grades que instal·larà de moment el club són mòbils, amb la previsió de plantejar-se una nova grada permanent si el Girona es consolida a Primera i hi ha demanda per omplir 13.500 localitats.

Club i Ajuntament també negocien des de fa temps la possibilitat que els concedeixin la gestió de Montilivi per un ampli període de temps (50 anys). El Girona ha afrontat els últims anys importants inversions a l'equipament i tota la reforma necessària per jugar a Primera també va a càrrec del club. I a més hi caldrà afegir el nou sistema d'il·luminació, que comportarà la construcció de noves torres i la retirada de les actuals. L'Ajuntament, per la seva banda, té previst fer aquest estiu les obres que tenia compromeses ja des del curs passat: els lavabos de la zona de Preferent i les noves taquilles.