L'ascens del Girona a Primera Divisió ara fa poc més d'un mes va fer desbordar d'eufòria la ciutat amb els carrers plens a vessar durant els actes de celebració. El club de Montilivi competirà amb els millors per primer cop aquesta temporada i això farà que de retruc, la nòmina de jugadors gironins a la màxima categoria s'amplïi. Eloi Amagat, Àlex Granell i Pere Pons s'estrenaran a Primera Divisió i s'afegiran a David Juncà (Eibar), Andreu Fontàs (Celta) i Rubén Yáñez (Reial Madrid), únics representants de la demarcació la temporada passada. No seran les úniques cares noves de jugadors les comarques gironines que competiran a Primera aquest curs. Dels tres únics representants el curs passat, enguany es passarà a onze. A banda de l'arribada dels debutants Pons, Granell i Eloi Amagat (Girona), també tastarà la màxima categoria per primer cop Gerard Valentín amb el Deportivo de la Corunya. A més a més, quatre jugadors tornen a la Lliga després de no competir-hi el curs passat. Són Gerard Gumbau que ha fitxat pel Leganés, Joan Jordan que s'incorpora a l'Eibar i Gerard Deulofeu i Pau López que han tornat al Barça i l'Espanyol, respevtivament.

Tot plegat farà que la nòmina de gironins a Primera sigui la més àmplia de les últimes temporades on l'aportació de la demarcació havia anat a la baixa darrerament. «En il·lusió ningú ens guanyarà» han assegurat diverses ocasions els capitans del Girona, Pons, Amagat i Granell. Tots tres debutaran a Primera amb 24, 32 i 29 anys respectivament i confien fer un paper prou bo com per mantenir l'equip i consolidar el projecte. De la seva banda, el lateral d'Avinyonet de Puigventós, Gerard Valentín s'hi estrena amb 24 anys. Valentín formava part del millor juvenil de la història del Girona juntament amb Pons i l'ascens al final de Gerard Gumbau. El de Campllong, de 22 anys, torna a Primera després d'haver pogut tastar-la de la mà del primer equip del Barça el curs 2015-2016, quan Luis Enrique li va donar l'alternativa al Camp Nou tres partits.

Com Gumbau, tot i que amb més presència, tornen a Primera aquesta temporada Deulofeu, Pau López i Jordan. L'extrem de Riudarenes ho fa després de jugar a l'Everton i al Milan al curs passat i ser reclamat pel Barça com a una alternativa diferent a Messi, Suárez i Neymar. De la seva banda, Pau López es reincorpora a la disciplina de l'Espanyol després que el Tottenham Hostpur no es posés d'acord amb els conjunt blanc-i-blau per fer efectiva l'opció de compra que tenia. El migcampista de Regencós, Joan Jordan, ha estat protagonista aquesta setmana arran del seu fitxatge per l'Eibar. El conjunt basc ha pagat 1 milió a l'Espanyol per fer-se amb un dels millors migcampistes de la temporada passada a Segona A amb el Valladolid. Jordan acumula 12 partits a Primera amb l'Espanyol des del 2014.

Jugar a Primera s'ha convertit en quelcom natural per a Fontàs. El defensa banyolí ja ha superat el centenar de partits entre Barça, Mallorca i Celta, amb qui enguany enceta el seu cinquè curs. Juncà, malgrat no tenir gaire continuïtat la temporada passada, viurà la seva tercera experiència a la màxima categoria amb l'Eibar on suma ja 40 partits. Per acabar, el porter de Lloret Rubén Yáñez inicia la pretemporada amb Madrid conscient que l'ascens al primer equip de Luka Zidane, li complica encara més les coses. En dos cursos a Primera, el selvatà només ha jugat 15 minuts a la Copa del Rei.