Sis setmanes després de celebrar a Montilivi l'històric ascens a Primera, havent passat trenta-sis dies de vacances d'ençà el darrer i intranscendent partit a Segona contra el Còrdova, el Girona va tornar ahir als entrenaments. Poc abans de tres quarts de set del vespre, els quinze jugadors disponibles del primer equip més quatre del Peralada saltaven a la gespa de l'annex per dur a terme la primera sessió d'un any especialment il·lusionant: el del debut entre els millors. El club continua amb molts fronts oberts, des de completar la plantilla (falten entre vuit i deu fitxatges) fins a culminar la reforma de l'estadi, des de la gespa fins a l'ampliació de la grada. I queda poc més d'un mes perquè arrenqui el campionat.

Prop d'un centenar de seguidors es van concentrar a l'estadi per veure en primera persona el retorn a la feina de l'equip, tot i que per motius de seguretat (l'anar i venir de camions pel canvi de gespa), van haver de seguir aquest primer entrenament des de l'exterior, des de les tanques de l'annex que donen a l'avinguda Montilivi. Pablo Machín, somrient, va dirigir una primera pràctica que va combinar la part física amb una de més lúdica. A partir d'avui, a Peralada, on la plantilla s'exercitarà en doble sessió, i sobretot, des de dijous a Manchester, els tècnics començaran a esprémer els jugadors per tal d'arribar al primer partit de Lliga en òptimes condicions.

Sense Sandaza ni Vivancos

Els entrenaments van arrencar amb la presència dels vuit jugadors que continuen del curs passat (Bounou, Granell, Pere Pons, Aday, Portu, Juanpe, Borja García i Alcalá) més Eloi i Ramalho, que tot i tenir contracte són dubte, i un Kiko Olivas que també en té en vigor però a qui el club voldria rescindir. El grup es va completar amb els quatre únics fitxatges concretats fins ara (Bernardo, Gorka Iraizoz, Suárez i Carles Planas) i els futbolistes del Peralada Cesc Clotet, Sergi Álamo i els uruguaians Maxi Villa i Andrés Romero. En total dinou peces a les ordres de Machín i els seus habituals col·laboradors, Jordi Guerrero, Jordi Balcells i Omar Harrak. En un costat de l'annex, sense perdre's detall, hi eren el director esportiu, Quique Cárcel; el seu adjunt, Ivan Hammouch; el director de metodologia, Santi Pou; i Juan Carlos Moreno, un altre dels integrants de l'àrea esportiva.

Com estava previst, a la sessió no hi va ser Fran Sandaza, que acabarà sortint del Girona per anar-se'n a Qatar, a l'Al-Alhi de Joaquín Caparrós. Tampoc hi va ser Albert Vivancos, que com el davanter, té permís del club per absentar-se en aquest inici de pretemporada, tot i que també té contracte. Després de les cessions a l'Hèrcules i al Llagostera el migcampista gironí no tindrà cabuda al primer equip i el més probable és que acabi rescindint el contracte i buscant un nou destí.

El Girona es va concentrar ahir a la nit a Peralada, un cop finalitzat l'entrenament, per fer-hi entre avui i demà una miniconcentració prèvia a l' stage de Manchester, que començarà dijous. Les sessions a l'Alt Empordà seran a porta tancada, segons va decretar el club. El primer partit amistós es disputarà el proper 25 de juliol al camp del Nottingham Forest. Aquells anys en què el debut es feia a Salt coincidint amb la diada de Sant Jaume i la Festa Major ja són un record en blanc-i-negre.