Primer dia de curs per al Girona 2017-2018. Aquells nervis per començar novament, per veure els companys nous que arriben a classe, per tornar a trepitjar el verd. Els homes de Machín van enfilar per primera vegada aquesta temporada el camí cap a l'annex de l'estadi de Montilivi i una veu autoritzada del vestidor, la d'un dels capitans, Àlex Granell, va ser la primera que es va sentir per valorar el començament d'un nou il·lusionant exercici per al conjunt blanc i vermell.

«Personalment, no des de tota la meva carrera però sí des que estic al Girona, m'havia imaginat que aquest dia arribaria. Hem fet unes últimes temporades molt bones i per això avui estem aquí preparant el nou repte de Primera Divisió», va dir Granell, enmig d'un entorn mediàtic gens habitual a la zona mixta de Montilivi. «Arran de l'ascens, mediàticament sí que hem notat un increment però a dins el vestidor no crec que canviï gaire, molts seguim d'altres temporades», assegurava el migcampista, afegint que «tenir referents dins la caseta, jugadors amb experiència a Primera, ens ajudarà per veure com hem d'actuar en diferents situacions».

La il·lusió per començar es feia evident al rostre d'un Àlex Granell que, amb el Girona, va aconseguir tocar la glòria, com també homes com Pere Pons o Eloi Amagat. «Encara és més gran la il·lusió per començar aquest repte que la que un es podia imaginar. Poder compartir el vestidor amb gent tan contrastada, com el mateix Gorka, diu molt del que hem fet i del que està per arribar», afirmava Granell. El de Girona no tindrà l'experiència d'homes com Gorka o Bernardo a Primera Divisió però com un dels més veterans del vestidor, va començar a exercir el seu deure com a amfitrió per als nouvinguts al club. «Ens hem de conjuntar bé, els que fa temps que estem aquí hem de procurar que els nous estiguin a gust, que coneguin la ciutat i que coneguin que aquí ens coneixem tots i hem de seguir per aquesta línia».

Els que hi són i els que falten

«Les cares noves arriben amb molta il·lusió». Contacte breu però revelador. Els primers quatre fitxatges a arribar a la plantilla, els porters Gorka Iraizoz i José Suárez i els defenses Bernardo i Carles Planas, van causar bona impressió en el primer dia de tornada a la feina. Àlex Granell va recalcar que «venen a un club que fa molt temps que està fent les coses bé» i que «les sensacions d'aquests primers dies són bones però això no ha fet res més que començar».

No obstant, un dels temes del dia a Montilivi és l'arribada, o més ben dit, la no arribada de nous futbolistes a l'equip, que arribaran amb la pretemporada ja iniciada. No és un tema que preocupi en excés el capità gironí, que va subratllar que «ens preocupa tenir una plantilla de molts futbolistes que competeixin a bon nivell, la direcció esportiva hi està treballant i la tranquil·litat és total. En aquest mateix sentit, sobre el mercat del Girona, va afegir que «és inevitable estar pendent de l'actualitat i dels rumors. Tots els futbolistes que han sonat per venir aquí tenen un gran nivell i són contrastats com els que han arribat, que ja són de màxima categoria».

Per acabar, Àlex Granell va donar molta importància a l'estada que farà l'equip a Anglaterra. «És un encert repetir estan uns dies a Manchester, el clima i les instal·lacions ens ajuden a avançar en la preparació», va dir.