El Girona va començar els entrenaments amb dinou jugadors, dels quals només quatre són noves incorporacions per al nou projecte a Primera (Bernardo, Gorka Iraizoz, Planas i Suárez). És una evidència que l'equip encara necessita més reforços, com també ho és que Quique Cárcel està treballant dia i nit per satisfer les necessitats d'un bloc amb moltes carpetes obertes, encara per tancar. Algunes d'elles fa temps que semblen a punt de resoldre's, però ahir van començar els entrenaments sense que s'aconseguís tancar definitivament les tres cessions que semblen clares que arribaran des del Manchester City. Des que es va acabar la temporada passada que s'ha donat per fet que el conjunt anglès passarà a ser el màxim accionista del Girona, però aquest pas encara no s'ha oficialitzat. I sembla que aquest ha de ser el primer que passi abans no es facin públics els acords amb els futbolistes que arribaran des de Manchester.

Maffeo, que ja coneix el Girona després d'haver-hi jugat les segones voltes dels últims dos cursos; el brasiler Douglas Luiz, i Aleix Garcia. Aquests són els tres noms dels jugadors que, si no hi ha cap daltabaix, haurien d'arribar a Montilivi en els propers dies per reforçar, via City, el bloc de Pablo Machín. Tots tres són a Catalunya. Maffeo va ser ahir al matí a l'estadi i en va sortir acompanyat pel seu amic Borja García; fa dies que volta per Catalunya i els seus missatges a les xarxes socials, on ha penjat diverses fotos amb la samarreta i els colors del Girona, delaten el desig del català de tornar-se a posar a les ordres de Machín.

Segon nom «citizen»: Douglas Luiz. Estrella del Vasco de Gama que aquesta mateixa setmana ha fitxat pel Manchester City per 13 milions d'euros, una quantitat lògicament lluny de l'abast econòmic dels gironins. Però el migcampista brasiler també és molt a prop de Montilivi. Com en el primer cas, l'acord l'exemplifica en gran part el jugador, que ha penjat dues fotografies a Instagram on mostra que està allotjat, a l'espera de l'oficialitat de la cessió al Girona, al PGA Golf de Caldes de Malavella. La primera la va penjar diumenge a la nit; la segona, ahir a la tarda, amb una motxilla a l'esquena, un punt enigmàtica. Douglas Luiz és un ultrahàbil migcampista que podria ser pal de paller del nou projecte del Girona. Una aposta de futur del Manchester City que hauria de començar-se a ser una realitat aquí.

Tercer i últim, de moment, nom que relaciona el Girona i el Manchester City: Aleix Garcia. Un migcampista molt talentós, capaç d'adptar-se a qualsevol posició del mig del camp, i amb un bon rigor tàctic a la medul·lar. Una peça jove, ambiciosa i bonica que estaria també a punt de posar-se a les ordres de Machín. De fet Garcia, com els altres dos companys, no va agafar el vol amb el Manchester City de Pep Guardiola cap als Estats Units i es troba a Catalunya. Sembla doncs que l'arribada del jove català també podria ser propera, sempre a l'espera que els dos clubs ho facin oficial. L'interès del Girona seria poder concretar aquestes incorporacions entre avui i demà per tal que poguessin posar-se ràpidament a les ordres del cos tècnic i viatgin a Manchester, amb la resta de la plantilla, d'estada.

La quarta operació en discòrdia no té res a veure amb el City. La protagonitza el davanter equatorià Felipe Caicedo, a qui l'Espanyol es vol treure de sobre per alleugerir el límit salarial de la plantilla. Els dos clubs estan negociant la cessió, que diumenge al vespre semblava molt ben encarrilada. De fet Caicedo ja no va viatjar amb l'equip de Quique Sánchez Flores a la gira per Indonèsia. L'arribada del davanter estaria ara pendent d'un parell de temes: que Caicedo es rebaixés el sou (cal veure fins on està disposat a fer-ho) i que Girona i Espanyol pactin una xifra satisfactòria per a les dues parts com a clàusula de compra a final de temporada, en funció de diverses variables.

Molts moviments de mercat

Mentre a Girona els moviments de mercat segueixen estancats, ahir va ser una jornada força activa, amb moviments trascendents, sobretot a Segona. L'Almeria, per exemple, que va presentar René, va oficialitzar l'arribada de Caballero (Lugo), l'home que sempre quedarà marcat, a Girona, pel gol que va impedir l'ascens a Primera el juny de 2015. El porter Jordi Masip, per la seva banda, deixa el Barça, on estava a l'ombra de Ter Stegen i Cillesen, per competir per la titularitat al Valladolid amb Isaac Becerra. I, finalment, Alberto Perea, exjugador del Llagostera i l'Olot, i que havia jugat les dues darreres campanyes al Barça B, s'ha compromès amb el Cadis.

Sergio Pelegrín, per la seva banda, exjugador del Girona fa més d'una dècada a Segona B i que ara estava a l'Elx, va anunciar la seva retirada. A partir d'ara serà un col·laborador de José Bordalás al cos tècnic del Getafe.