Christian Stuani és una altra de les opcions que té sobre la taula Quique Cárcel per reforçar l'atac del Girona. A l'espera de tancar l'arribada de Caicedo, que jugaria a Montilivi cedit per l'Espanyol si s'aconsegueix un pacte satisfactori entre totes les parts, un dels noms que més agrada a la direcció esportiva és el d'aquest punta uruguaià de 30 anys que ara actua al Middlesbrough anglès però que s'havia donat a conèixer a la lliga espanyola gràcies al seu pas per l'Albacete, el Llevant, el Racing i, sobretot l'Espanyol, on va romandre-hi entre 2012 i 2015. Vestint de blanc-i-blau va acabar fent 29 gols en tres temporades i això li va obrir la porta a la selecció (va ser mundialista el 2014) i va fer el salt a Anglaterra.

La temporada passada el Middlesbrough va perdre la categoria a la Premier i haurà de tornar a la Championship. De moment Stuani, que té contracte fins al 2019, està fent la pretemporada amb l'equip anglès (dissabte va marcar un gol en la victòria contra el Chesterfield que tancava una estada a Portugal), però la possibilitat de tornar a la màxima categoria espanyola podria ser molt temptadora. El Girona ja ha contactat amb el Middlesbrough aquest estiu perquè d'allà en va aconseguir els serveis del central Bernardo Espinosa, pagant-ne un traspàs. Amb la confirmació que Sandaza se'n va cedit a Qatar, Pablo Machín es queda sense cap davanter a la plantilla en aquests primers dies de pretemporada. Stuani seria un element que s'adaptaria molt bé a les seves necessitats.

La temporada passada, a la Premier, Stuani va marcar quatre gols, més un altre a la FA Cup. Dos cursos enrere, a la Championship, on va aconseguir l'ascens a la màxima categoria, n'havia assolit set. La temporada 2014/15, l'última a l'Espanyol, va rendir a molt bon nivell, anotant 12 gols a la lliga i tres a la Copa, convertit en l'autèntic referent ofensiu de l'equip que dirigia Sergio González. La campanya 2009/10, amb l'Albacete, es va enfrontar al Girona en el partit de la segona volta, al Carlos Belmonte (a Montilivi no estava convocat). Era la penúltima jornada, i la derrota per 3-0 condemnava l'equip que entrenava Narcís Julià a jugar-se la permanència en la darrera jornada amb el Múrcia, en aquella tarda del penal de Kiko Ratón.

Després de l'ascens a Primera, molts noms de possibles fitxatges s'han relacionat amb el Girona. Per a la davantera el primer que va sonar va ser el de l'exblaugrana Bojan (Stoke). El darrer havia sigut el de l'espanyolista Felipe Caicedo, una operació que podria haver-se complicat en les darreres hores per la manca d'entesa a l'hora de fixar la clàusula de compra a final de temporada. Stuani és a la llista de davanters que agraden a Quique Cárcel, tot i que per veure'l a Montilivi caldrà negociar amb el seu actual club i que ell pressioni perquè el deixin sortir.