«Jo per demanar puc demanar que ens cedeixin Agüero, però ho veig complicat...», feia broma Quique Cárcel en la presentació de Carles Planas responent a una pregunta sobre els jugadors cedits que ha demanat al Manchester City. A Agüero no l'han demanat, però, el director esportiu del Girona intentarà que arribin via City els millors jugadors possibles. Douglas Luiz, fitxat del Vasco de Gama la setmana passada, Pablo Maffeo, Aleix García i Marlos Moreno són els quatre noms que es faran oficials en els pròxims dies (els més optimistes els veuen jugant demà a Nottingham o dijous al camp de l'Oldham), però la particular llista de Quique Cárcel als reis mags de l'Etihad Stadium també hi havia alguns futbolistes que, ara com ara, són als Estats Units al costat de Pep Guardiola fent la gira amb el primer equip del City. Són futbolistes com el malagueny Brahim Díaz, el belga Jason Denayer, l'ucraïnès Oleksandr Zinchenko i, sobretot, l'anglès Patrick Roberts. L'extrem anglès és un talent que la temporada passada va destacar al Celtic de Glasgow, amb els escocesos va jugar a la Lliga de Campions competició en què, curiosament, va marcar un gol contra el City en la fase de grups.

Patrick Roberts és un futbolista que agrada a Montilivi i que, tot i ser jove (20 anys), té experiència a alt nivell per entrar en aquella definició que van fer servir Domènec Torrent i el mateix Pep Guardiola sobre els jugadors que han d'aterrar a Montilivi via City· «En Pep ho va explicar molt bé l'altre dia, el Girona no necessita ara jugadors joves per foguejar, nanos que diguem que els enviem allà a buscar minuts. En la mesura del que cregui Quique Cárcel i puguem oferir des del City, han d'arribar jugadors contrastats que puguin ajudar el Girona a mantenir-se», explicava el tècnic de Santa Coloma de Farners en una entrevista amb aquest diari ara fa poc més d'un mes. Patrick Roberts encaixaria aquí, de manera folgada, però, per a desgràcia per al Girona, el jugador anglès es veu convencent a Pep Guardiola que té un lloc al primer equip del City i, per si no ho aconsegueix, la llista de pretendents és molt llarga. Des del Celtic de Glasgow, on els aficionats del club catòlic es deleixen pel seu retorn, a equips de la Premer League, començant per l'Everton de Ronald Koeman, que es mostren disposats pagar un traspàs per emportar-se Roberts.

Divendres, en l'amistós contra el United que el City va perdre a Houston (2-0), Patrick Roberts va ser titular en l'onze de Guardiola, que va combinar en l'alineació pesos pesants de l'equip amb joves com Foden, de només disset anys, el central Tosin Adarabioyo o el mateix Roberts que, a la segona meitat, va ser substituït per un altre integrant de la llista: Brahim Díaz. Zinchenko també va tenir els seus minuts. En canvi, Denayer no va jugar. El proper compromís del City en aquesta gira nord-americana serà la matinada de dijous a divendres contra el Madrid.

Guanyar-se un lloc a la plantilla del Manchester City no és gens fàcil. Ni per a Patrick Roberts, ni per a ningú. Els anglesos disposen de suficient potencial econòmic per fitxar sense miraments. El City acaba de pagar 30 milions d'euros pel madridista Danilo i, abans, ja havia trencat la banca posant sobre la taula 57 milions d'euros per un altre lateral dret: Kyle Walker (Tottenham). I, abans d'acabar l'estiu, el City segur que torna a anar al mercat per seguir reforçant-se i és que, en el seu segon any al club, Guardiola tindrà més exigència per aconseguir resultats. Una pressió que no obre les portes perquè Guardiola aposti per joves com Foden, Brahim Díaz o el mateix Patrick Roberts que, més enllà del Girona, seria més que ben rebut per molts clubs del futbol britànic. A les xarxes socials és fàcil trobar, dia sí i dia també, missatges d'aficionats del Celtic demanant que el jove extrem torni a jugar al Celtic Park, mentre que, entre els equips de la Premier, l'Everton de Ronald Koeman és un dels que més obertament aposta pel seu fitxatge. «Koeman vol convertir Patrick Roberts en una superestrella a l'Everton», titulaven aquesta setmana a Anglaterra, en una mostra que Koeman està convençut que Roberts pot ser un jugador important a alt nivell. I l'Everton acaba de fer caixa amb els 85 milions d'euros que ha cobrat pel traspàs de Lukaku al Manchester United.

A Girona els agradaria, i molt, que Patrick Roberts enfilés el mateix camí que, a poc a poc, fa dies que van fent Douglas Luiz, Maffeo, Aleix García i Marlos Moreno però no sembla fàcil que això acabi passant. La setmana vinent, un cop el Manchester City hagi tornat de la seva gira pels Estats Units, pot ser el moment per definir el futur de jugadors com Foden, Roberts, Brahim, Adarabioyo, Zinchenko, Denayer... Tots no tindran lloc al primer equip del City a les ordres de Pep Guardiola.