El Girona va prendre la decisió de no demanar jugar la primera jornada fora de casa perquè a dins del club asseguraven estar convençuts que les obres de Montilivi estarien enllestides el cap de setmana del vint d'agost. Divendres passat, just, després del sorteig del calendari, Delfí Geli deia que no hi hauria entrebancs perquè Montilivi ja tingués una capacitat de 13.000 seients per rebre l'Atlètic de Madrid, però la realitat és que, ara com ara, el club encara no disposa del permís municipal per instal·lar les noves graderies. «No crec que ens hàgim d'obsessionar ni pressionar-nos perquè hi hagi el total de l'aforament en un partit concret i sí a fer les coses ben fetes i, sobretot, cuidar al màxim el tema de la seguretat. La seguretat és un tema prioritari per a nosaltres i per al club», explicava ahir a la tarda el regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Alcalà, després que el Girona hagués fet públic que «a falta de concretar el projecte de les noves graderies queda posposat fins a la setmana vinent el període d'altes per a FANS». O sigui, en altres paraules, el Girona no farà més socis, ni entre els aficionats ni entre la gent que va pagar 50 euros per fer-se FAN, fins que tingui clar que Montilivi podrà arribar al seu nou aforament previst de 13.500 localitats.

Avui, quan falta menys d'un mes per a l'inici del campionat, ni al club ni a l'ajuntament ningú planteja en veu alta l'escenari que l'ampliació de Montilivi no es pugui acabar fent. Però està clar que la col·locació de les noves grades a la zona de preferent i al gol nord no serà tan senzilla com es preveia. Divendres passat, Delfí Geli explicava que «tenim tots els informes geotècnics favorables i l'obra la farà una empresa de prestigi internacional, no hi haurà d'haver problemes». Ahir, en canvi, Joan Alcalà parlava de seguir treballant plegats, ajuntament i club, per «avançar al ritme que ens marqui la seguretat, que és el més important». El regidor de l'equip de govern municipal es mostrava convençut que «tindran tots els permisos i l'ampliació sortirà bé, però hem de seguir treballant i valorant bé tots els aspectes perquè és un terreny que, històricament, ha estat de risc».

Els perills en cas de forts vents

Des de l'ajuntament apunten que un arquitecte municipal està en permanent contacte amb els tècnics de l'empresa encarregada de l'ampliació i, per això, a la plaça de Vi va ser una sorpresa que el Girona anunciés que, de moment, no faria més socis. «El Girona sempre treballa d'una manera molt seriosa i prudent; i per això deuen voler esperar a no fer ara més socis», detalla Alcalà que, per altra banda, també va confirmar ahir que un dels temes dels quals s'ha parlat en aquests últims dies és la seguretat de les noves graderies en cas de vents forts. «L'empresa encarregada de la col·locació ja avisava en el seu informe que amb ratxes de vent superiors a 72 quilòmetres per hora les graderies s'haurien de desallotjar», detallava Joan Alcalà que, però, deia que aquesta circumstància no impediria tramitar el permís perquè «serien unes circumstàncies especials que no es donen sovint i de les quals el club ja és conscient».

Ajuntament i club tenien previst tornar-se a reunir aquesta setmana per seguir treballant en com portar a bon port l'ampliació de l'estadi de Montilivi. De moment, però, el Girona no farà nou socis fins a saber del cert que s'ampliarà fins a les 13.5000 localitats. Els socis que han de demanar un canvi de seients a les zones noves seran recol·locats si el dia de partit contra l'Atlètic l'estadi no s'ha ampliat.