Tweets por @GironaFC

Així ha estat el primer gol del Girona:

Després de cinc dies d'intens treball a la City Football Academy, el Girona disputarà avui el primer compromís amistós a porta oberta de la temporada al camp del Nottingham Forest (20.45 h.). Els gironins ja van jugar un partit contra el Huddersfield, el qual van perdre per 1 gol a 0, però va ser a porta tancada. El d'avui serà el primer amb públic i mitjans, el primer el qual es podrà començar a veure el nou Girona de Primera Divisió.

És la primera oportunitat perquè tant jugadors com el cos tècnic posin en funcionament les seves idees futbolístiques i perquè els nouvinguts comencin a agafar el ritme i la idea de joc que té en ment el tècnic sorià. Tot i que és probable que tinguessin minuts contra el Huddersfield en el partit a porta tancada, es podrà veure per primera vegada, a banda de la nova equipació, Gorka Iraizoz, Carles Planas, Bernardo, Stuani i Suárez, aquest últim, tercer porter i que si no té minuts avui els tindrà davant l'Oldham Athletic. A ells se'ls sumen els vuit futbolistes que segueixen de la temporada passada. A més, també formaran part del partit homes amb el futur encara per resoldre, com Eloi Amagat i Ramalho o Kiko Olivas, amb qui el club no compta per a aquesta temporada. Cesc Clotet, Álamo, Villa i Romero, del Peralada, completaran l'equip en el partit d'avui.

Els que molt probablament no hi seran són els jugadors del City que s'estan entrenant amb l'equip. Algun d'ells, com Pablo Maffeo, ja s'ha deixat veure però el fet que les seves cessions no s'hagin oficialitzat fa indicar que no podran jugar el partit davant el Nottingham. El retard a l'hora d'escenificar l'acord entre Girona i Manchester City fa que no puguin jugar encara aquest duel, a l'espera de l'oficialització per ser al cent per cent jugadors cedits al club gironí aquesta temporada. Sí que hi serà el davanter uruguaià Cristhian Stuani, qui es va incorporar amb l'equip directament a Manchester i que ja està integrat a la rutina de la preparació i tindrà minuts aquest vespre. De fet, es compta que tots els jugadors disputin aquest partit i el de divendres. Únicament s'està pendent de Juanpe, que ahir no es va entrenar amb el grup.

Un històric lluny de l'elit

El Nottingham Forest, rival avui del Girona, viu des de fa 9 temporades a la Championship, la Segona Divisió a Anglaterra. Les principals fites de la història del club anglès daten de finals dels anys 70, quan es va proclamar campió de la Copa d'Europa durant dues temporades consecutives.

Lluny queden aquestes victòries glorioses per a un club que no juga a la Premier League des de fa gairebé 20 anys, des de la temporada 1998-1999. Després d'aquell descens, el club del centre d'Anglaterra va arribar a jugar a Tercera Divisió, i fa gairebé deu temporades que és a Championship, on la campanya passada es va salvar per ben poc, després d'empatar a punts amb el Blackburn Rovers, el primer equip que va perdre la categoria.

Ara, l'històric conjunt entrenat pel manager Mark Warburton comença una nova pretemporada amb una barreja de futbolistes joves i experimentats a la plantilla per buscar millorar resultats i aspirar a objectius més importants. Probablament el jugador amb més nom de la seva plantilla sigui el davanter Jamie Ward, internacional amb Irlanda del Nord a l'última Eurocopa. Un dels futbolistes que ho ha jugat pràcticament tot les últimes tres temporades i s'ha convertit en peça clau de l'equip és Eric Lichaj, mentre que Armand Traoré és un dels futbolistes amb més experiència recent a la Premier, ja que va militar entre el 2012 i el 2015 al Queens Rangers. Serà el tercer amistós que disputarà el Nottingham aquesta pretemporada.