Vint minuts després del partit d'anit a Nottingham, la plana major del Girona (Delfi Gelí, Quique Cárcel i la directora d'operacions Helena Sanjosé) marxaven del City Ground en el mateix cotxe que Txiqui Begiristian. Un viatge de dues hores i mitja fins a Manchester en el que, ara com ara, els aficionats del Girona han de tenir tantes, o més, esperances que en la bona imatge de l´equip en la primera part contra el Forest. El Girona va acabar perdent 2-1, l'uruguaià del Peralada Andrés Romero va avançar el Girona i el grec Apostollos Vellios va capgirar el marcador amb dos gols, però, més enllà que perdre en pretemporada contra un equip més rodat no deixa ser normal, la diferència entre el bon futbol dels primers minuts i els problemes dels últims s'expliquen perquè ahir Pablo Machín només va poder comptar amb quinze jugadors. Dels cedits del City encara no n´hi ha rastre i, a l'espera que Quique Cárcel tanqui més fitxatges com el de Boulaya (avui ja s'entrenarà), la plantilla és exasperantment curta. Sobretot si, com va passar, Bounou, Juanpe, Carles Planas i Sergi Álamo són baixa per diferents problemes físics. Amb quinze jugadors, amb les cames carregadespels entrenament i contra un equip que està molt més a prop de començar la lliga. Tot plegat una autèntica emboscada al costat del bosc de Nottingham. Allà a on Robin Hood robava als rics per donar-ho als pobres. Avui, però els problemes és que els rics son els City i als amics no se'ls pot robar. Has d'esperar que et cedeixin els jugadors.

Pablo Machín encara no ha parlat públicament en aquest inici de pretemporada. Ni després del primer entrenament, ni després del debut d'ahir, ni tampoc ho farà en tota l'estada a la City Football Academy. Machín calla, però, el tècnic és una persona que creu molt en les seves idees. El club encara no li ha pogut portar la majoria de fitxatges per a la nova plantilla a menys d'un mes per l'inici del campionat. Però, Machín, ferm. Surt a jugar al camp del Forest amb només quinze jugadors, fent canvis amb jugadors que sortien del camp i tornaven a entrar-hi al cap d'una estona, però sense abandonar mai l'aposta pel sistema que ha portar el Girona a Primera Divisió. El jove uruguaià del Peralada Maxi Villa va començar d'entrada jugant al carril dret en un equip titular on també hi havia tres cares noves. Els tres únics fitxatges que van jugar ahir: Iraizoz, Bernardo i Stuani.

El veterà porter navarrès va destacar en el dia del seu debut, segurament el millor del Girona ahir al costat del compromís d'un Eloi Amagat disposat a guanyar-se com sigui un lloc pe per viure el somni de las seva vida, i Ben Brereton, Zach Clough i Jamie Ward varen veure com el porter els impedia obrir el marcador en la primera mitja hora de joc. Al primer sortint-li als peus quan ja encarava la porteria, al segon amb una gran aturada responent a una espectacular volea des de fora de l'àrea i al tercer posant la mà per desviar una rematada de cap. El Girona tenia més la pilota, però, aferrats al seu futbol més direte, va tenir les millors oportunitats de la ­primera part que hauria acabat amb empat a zero sense el talent de Portu. El murcià es va associar bé amb Aday i Eloi per acabar centrant amb habilitat una pilota des de la línia de fons que va rematar a gol l'altre uruguià del ­Peralada- Girona B, Andrés Romero (0-1, m.34). El migcampista, igual que ho havia fet Portu, havia entrat en el primer grup de canvis de Pablo Machín a la mitja hora.

A la segona meitat, amb els locals fent els canvis d'una manera més seriosa que el Girona, on jugadors que no havien estat substituïts tornaven a entrar minuts després amb un altre dorsal, el Nottingham Forest no va deixar que el Girona jugués amb la comoditat d'abans del descans. El públic del City Ground va començar a creure en la remuntada. Els canvis i el cansament d'un equip curt d'efectius i en plena pretemporada, amb entrenaments més pensats per a la càrrega física que per a la competició, van acabar obligant el Girona abaixar els braços quan el Nottingham Forest va donar una clau de volta més al seu joc directe. El davanter grec Apostolos Vellios va ser el protagonista de la remuntada amb dos gols, el segon de penal, que van derrotar un Girona ja sense forces per tornar a intentar capgirar la situació.