El Girona i l'Ajuntament van desencallar ahir al migdia el projecte d'ampliació de les grades per convertir Montilivi en un estadi amb capacitat per a 13.500 espectadors (ara l'aforament és de poc més de 9.200). El club disposa, per tant, del permís municipal i de seguida es va afanyar a anunciar que avui mateix començaran les obres. A més a més, la setmana que ve s'obrirà l'aixeta a les noves altes d'abonats: els posseïdors del carnet de FAN podran tramitar les seves demandes a partir del proper dijous 3 d'agost, tot i que limitat als que es trobin entre els números 1 i 1.821, ja que el Girona es vol reservar un paquet de localitats per vendre entrades els dies de partit.

L'ampliació arrencarà pel gol nord. Dies enrere ja s'havien talat els arbres, i ahir s'accelerava en la retirada de les tanques de publicitat que cobrien la part superior. Aquests treballs previs donaran pas avui a l'inici de les feines per col·locar les grades mòbils. El projecte que havia presentat el club per al gol nord complia amb tots els paràmetres; la incertesa venia per la zona de Preferent. L'Ajuntament ha volgut totes les garanties de seguretat, i per això es va pactar la instal·lació d'uns sensors de moviment (inclinòmetres) per controlar, setmanalment, i abans de cada partit, possibles moviments de l'estructura, tenint en compte les característiques geològiques del sòl. «Amb aquests sensors es garanteix la seguretat de la instal·lació, que ha estat sempre la nostra preocupació», deia ahir el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, que a la tarda va fer una visita d'obres al camp, amb l'alcaldessa Marta Madrenas.

El Girona va insistir ahir que l'estadi estarà a punt per a l'inici de Lliga i per al flamant debut a Primera Divisió contra l'Atlètic de Madrid. Aquest partit, des d'ahir, té dia i hora: el dissabte 19 d'agost a les 20.15. A més, el club busca un rival per jugar el dia 15 d'agost, a l'estadi, el Trofeu Costa Brava. Seria el darrer assaig esportiu i una bona prova de foc per comprovar la resposta de la nova gespa i les graderies abans que arrenqués la competició oficial.

Nous abonats

Amb l'inici de les obres d'ampliació confirmat el Girona ja pot vendre les noves localitats. I ahir mateix va comunicar que a partir de dijous que ve, 3 d'agost, els posseïdors del carnet FAN situats entre els números 1 i 1.821, podran tramitar la seva alta com a abonats. El club va tallar l'aixeta abans que s'acabés la passada lliga quan es va arribar als 7.000 socis. Aquests han pogut renovar el seu carnet durant tot el mes de juliol. A partir de dijous s'obrirà la possibilitat que entrin nous abonats, tot i que no cobriran les 13.500 places que tindrà el camp perquè es reservarà un paquet per vendre entrades úniques per cada partit. I també se'n reservaran, com és habitual, per als compromisos amb patrocinadors i per a l'afició visitant.

El procediment per donar-se d'alta d'abonat es podrà fer presencialment a les oficines de Montilivi (de dilluns a divendres de 9h a 18h) i en línia a través del web oficial del club. El 3 d'agost hi podran anar els que tinguin carnets entre els números 1 i 500. Els dies 4, 5 i 6 d'agost (el cap de setmana només en línia), els números entre l'1 i el 1.000. Els que tinguin el carnet entre l'1 i el 1.500 hi podran anar el 7 d'agost i finalment, tots els Fans amb la numeració anunciada (fins el 1.821) es podran fer socis presencialment els dies 8, 9 i 10 d'agost. A partir de l'11 d'agost, l'alta com a abonat només es podrà tramitar a les oficines.

Pendents de la il·luminació

Resolta l'ampliació de la grada i amb el canvi de gespa fent-se en els terminis de temps previstos, l'última passa que quedarà al camp per completar el rentat de cara previ al debut a Primera, serà el canvi de les torres de llum. El del Girona és un dels camps més mal il·luminats de Primera i Segona i el club té previst resoldre-ho en els propers mesos. Tot i això ja ha comunicat a LaLliga que per als primers partits encara usarà les torres de llum habituals.