Era un partit de pretemporada. Molt de pretemporada. En un bonic estadi anglès, amb molta atmosfetera de futbol britànic, però un partit que no es va escapolir de detalls més propis de les costellades d'estiu: el descens en picat de la intensitat a la segona meitat; el rival jugant amb un porter que està a prova, un trialist del qual no diuen el nom; i, sobretot, el Girona repetint la murrieria de dimarts a Nottingham fent tornar a la segona part futbolistes que havia substituït a la primera, «enganyant», o no, els àrbitres, canviant els dorsals de les samarretes. Però una victòria és una victòria i, amb dos gols d'Eloi i Aday en els primers quinze minuts, el Girona va resoldre un partit plàcid, tot i que l'Oldham va marcar de penal en l'afegit. El triomf, per fi, va obrir les portes que es veiessin somriures en públic a les cares d'una expedició del Girona que, al llarg de la seva estada a Manchester, ha viscut tensionada per per la no arribada de l'acord amb el City o per la situació dels quatre cedits que continuen «amagats» a la City Academy Football. «Estic molt tranquil perquè confio molt en el projecte i en la feina de Quique Cárcel, som ambiciosos i només que fitxem el vint-i-cinc del cent que estem valorant segur que anirem bé», va dir Machín que, en un rampell optimista es va mostrar esperançat que «en el proper partit tindrem més jugadors». I el proper partit és aviat: dimarts contra el Brighton a Palamós.

El matiner gol d'Eloi quan es portava poc més d'un minut de partit, una magnífica vaselina per sobre del porter aprofitant una pilota morta a la frontal després d'una jugada d'Stuani, va permetre al Girona jugar amb molta tranquil·litat contra l'Oldham Ahtletic. Un rival de League One que, tot i tenir un pressupost molt superior als equips de la Segona B espanyola, va deixar al descobert les seves limitacions quan va intentar escapolir-se, encara que només fos una mica, del futbol directe més pur de les illes britàniques. Pilota llarga als seus dos potents davanters, Amadi i Edmundson, i tota la resta a buscar-se la vida en les segones jugades. El Girona també va començar jugant amb una seva clara referència a davant, de fet el seu únic davanter en plantilla, Stuani, que si ja havia estat clau en la jugada del primer gol ho va tornar a ser en la del segon. L'uruguaià va rematar de cap una pilota que el porter local va evitar, de manera molt forçada, que entrés a gol, però deixant-la morta a peus d'Aday, que només va haver empènyer-la a dins de la porteria (0-2, m.15).

A la mitja hora de partit, Machín va començar amb el reguitzell de canvis. Varen entrar Pons, Maxi Villa i Kiko Olivas per Andrés, Cesc Clotet i Bernardo. Tres jugadors que, però, a la segona meitat el Girona tornaria a fer sortir amb diferents dorsals. Una manera d'optimitzar una plantilla encara massa curta, ahir Machín va comptar amb disset fubolistes, però, també una murrieria poc escaient per a un equip de Primera Divisió. Ahir, Machín va comptar amb disset futbolistes. Els mateixos que dimarts, contra el Nottingham amb les novetats del porter Suárez i del darrer incorporat, Farid Boulaya.

Mentrestant, els jugadors del «Latic» van intentar anar-se traient una mica la pressió de sobre, amb Ollie Banks provant de jugar una mica a futbol pel mig, però més enllà d'un parell de xuts de lluny, Suárez, debutant ahir a la porteria del Girona, no va tenir problemes per mantenir la seva porteria a zero fins al descans. Després deixaria el seu lloc a Iraizoz, que encara tindria menys feina en una segona meitat que no va despertar passions ni entre el fidel públic anglès que hi havia al Boundary Park d'Oldham.

Els partits de pretemporada són això. Partits de pretemporada. Sobretot a les segones meitats. Ni el debut de Boulaya, que va formar una experimental parella de davanters amb Portu, va servir per evitar que el partit anés decaient. A menys dies per al debut en la seva lliga, els jugadors de l'Oldham Athletic varen demostrat tenir les cames menys pesades que els del Girona, però també menys qualitat. Jugant lluny del seu màxim de revolucions l'equip gironí no va patir gens per assegurar-se la seva primera victòria de la pretemporada. Ni tan sols el penal marcat per Duffus en l'afegit va alterar el tedi.