Després de la càrrega de treball i els dos primers compromisos amistosos de la pretemporada a les instal·lacions del Manchester City, aquest vespre (20 h), el Girona disputa el primer duel de preparació a terres gironines. Serà contra el Brighton & Hove Albion, equip que va ascendir la temporada passada a la Premier League, a l'estadi Municipal de Palamós.

Serà la primera oportunitat per veure el nou projecte del Girona per debutar aquesta temporada a Primera Divisió. L'equip va tornar de Manchester amb bones sensacions després de l'últim partit contra l'Oldham (1-2) i vol seguir progressant en aquesta pretemporada. El duel d'avui serà el primer d'una setmana de tres partits, ja que divendres jugaran contra el Barça B i dissabte, amb molta probabilitat, a Puertollano contra el Getafe. Respecte a l'acumulació de partits, l'entrenador del Girona, Pablo Machín, va destacar que la càrrega la tenim igualment sense partits, toca acumular minuts i la idea és anar progressant pel que fa al rodatge dels futbolistes».

L'enfrontament d'avui contra el conjunt anglès serà la primera oportunitat pels aficionats gironins de veure les noves cares del projecte, com Iraizoz, Stuani, Boulaya o Bernardo en un atractiu partit davant un rival de la màxima competició anglesa.

«Ens enfrontem a un molt bon rival, en principi el de més categoria amb qui jugarem aquesta pretemporada. Servirà per seguir madurant», va dir Pablo Machín en l'entrenament d'ahir a Riudarenes. El tècnic sorià té les possibles baixes de Planas, Juanpe i Eloi Amagat, que no es van entrenar i està pendent dels tres jugadors que arribaran cedits del Manchester City, Douglas Luiz, Marlos Moreno i Aleix Garcia, que resten a l'espera de l'oficialització per poder jugar amb l'equip.

Joves jugadors del Peralada podrien tornar a tenir minuts amb el Girona ja que «en un futur poden oferir bon rendiment i ens poden ajudar», va dir Machín, assegurant que «és important que donin més qualitat als entrenaments».

34 anys després tornen a l'elit

El Brighton & Hove Albion, on hi juga el lateral català Bruno Saltos, tornarà aquesta temporada a la Premier League, on no hi eren des de fa 34 anys. Sense cap mena de dubte va ser una fita històrica i ho van aconseguir com a segons classificats, evitant jugar el play-off. A la seva plantilla juguen dos futbolistes coneguts a la lliga espanyola, a part de la presència del tarragoní Bruno Saltor. Es tracta del porter Matt Ryan, ex del València i del davanter israelià Tomer Hemed, que va jugar a Primera Divisió amb Mallorca i Almeria. Aquests futbolistes poden tenir minuts, encara que Machín es preguntava si també anirien amb jugadors del filial. Els anglesos jugaran també diumenge contra el primer rival del Girona a la lliga, l'Atlètic.