Fa ja poc més de nou anys d´un dels dies més recordats de la història del Girona. El 15 de juny del 2008, gràcies a un gol de Migue contra el Ceuta, el club gironí pujava per primera vegada a la història a Segona Divisió. Aquell dia ja ha quedat eclipsat com el més important de la història de l´entitat gràcies a l´ascens a Primera Divisió. Tornant al 2008, aquell partit gloriós pel Girona el va xiular Juan Martínez Munuera, l´encarregat d´arbitrar el proper dissabte 19 d´agost el primer partit de la història edl Girona a Primera, contra ni més ni menys que l´Atlètic de Madrid.

Un capritx del destí. Martínez Munuera es tornen a trober a l´elit del futbol, en un partit que servirà per tancar el cercle de l´àrbitre valencià amb la dolça trajectòria del Girona que l´han portat fins a la màxima categoria. El col·legiat, encarregat de xiular aquest primer partit a Montilivi, és a Primera Divisió des del 2013. A Segona Divisió, l´últim partit que li va xiular al conjunt gironí va ser el de tornada de la fase de promoció d´ascens a Primera, quan el Girona va derrotar l´Alcorcón a l´estadi (3-1) i que va classificar al conjunt aleshores entrenat per Rubi per la final del play-off d´ascens, on van acabar perdent davant el poder de l´Almeria. El duel contra el conjunt madrileny va ser, doncs, l´últim que li va xiular Martínez Munuera al Girona. Un altre partit especial, com ho va ser també el que van disputar contra el Ceuta i com ho serà, sense cap mena de dubte, el que jugaran en quinze dies aproximadament contra l´Atlètic de Madrid.

Martínez Munuera, àrbitre de 35 anys acabats de fer, és internacional des del 2015 i és dels més respectats entre els seus companys de professió. D´alguna manera, el proper 19 d´agost es tancarà un cercle entre Martínez Munuera i el Girona. De l´ascens, a l´estrena. D´un dia per emmarcar, a un altre per recordar. És la primera designació arbitral pel Girona com a equip de Primera Divisió. Potser no és el que més esperen saber els clubs però aquesta vegada, el destí ha volgut ser capritxós i unir el Girona amb un àrbitre de bon record.

La resta de la jornada

Trujillo Suárez serà l´encarregat de xiular el duel innaugural al Camp Nou entre el Barça i el Betis, un partit que es repeteix a la primera jornada tal i com va passar l´any passat. El Reial Madrid disputarà el seu primer partit a Riazor, contra el Deportivo, enfrontament que dirigirà González González. La representació de l´arbitratge català, a càrrec de David Medié Jiménez serà el dilluns 21 d´agost al partit entre el Màlaga i l´Eibar.