A les instal·lacions del PGA Golf de Caldes de Malavella, el Girona va presentar ahir dues de les noves incorporacions d'aquesta temporada. José Aurelio Suárez i Pablo Maffeo arriben al club després de viure dos ascensos la temporada passada i amb ganes d'explotar la seva joventut i el seu talent per fer-se un lloc a l'equip.

L'arribada de Maffeo era una prioritat des del moment que l'equip va pujar a Primera Divisió. Durant les dues temporades que el carriler català ha estat a Montilivi ha mostrat un molt bon nivell i ha aconseguit la titularitat, i el seu esforç l'ha portat a ser «un jugador estimat i respectat per l'afició», tal i com va recalcar el director esportiu, Quique Cárcel. Jugador i Girona no van tenir gaires dificultats per arribar a un acord desitjat per tothom. Pablo Maffeo, durant la seva presentació, va assegurar que «tenia clar que si el Girona comptava amb mi per jugar a Primera Divisió volia estar aquí, sense escoltar res més. Aquí he estat feliç i volia seguir sí o sí». El futbolista barceloní, que encetarà la seva tercera temporada a Girona, diu que per qualsevol jove futbolista «és un somni» jugar a la màxima categoria i que sap que l'objectiu de l'equip «és la salvació» però que han d'anar partit a partit: «El primer pas és fer un equip unit, com l'any passat, i s'està aconseguint. Després el nostre objectiu serà la salvació, però tots els equips partim de la base dels zero punts». Quique Cárcel va destacar del nou jugador del Girona que «teníem molt clara des de bon principi la seva incorporació» i que té uns valors d'esforç i una mentalitat guanyadora que el faran ser un home molt important per a l'equip».

També va ser presentat com a nou jugador gironí el porter José Aurelio Suárez, que després d'aconseguir la temporada passada l'ascens a Segona Divisió amb el Barça B, afronta el repte de jugar a Primera amb el Girona «amb molta il·lusió» i «amb ganes de competir per fer-me un lloc al primer equip». L'asturià, que a priori serà el tercer porter del club, jugarà amb el Peralada-Girona B a Segona Divisió B però entrenarà amb el primer equip. «Tenia altres ofertes però sempre vaig tenir clar de venir aquí. Tant en l'àmbit personal com futbolístic aquesta etapa m'aportarà projecció i creixeré a la màxima categoria», va dir Suárez, que tindrà una dura competència per fer-se un lloc a la porteria amb Gorka Iraizoz i Bounou. «La competència és sana i molt exigent. Estic molt agraït a l'Omar Harrak, cos tècnic i a tots els companys per com m'han acollit aquestes setmanes», recalcava l'exporter del Barça B, que si tenia altres ofertes sobre la taula mai va dubtar a acceptar la del Girona.

Suárez va fer una campanya molt bona l'any passat i va ser un dels grans artífexs de l'ascens del filial blaugrana a la categoria de plata del futbol espanyol. No l'espanten els reptes i assegura «estar preparat» per «l'exigència que suposa jugar a Primera Divisió».

Del porter, de 21 anys, el director esportiu, Quique Cárcel, en va recalcar que «té moltes qualitats» al mateix temps que «encara té molt marge de millora». «És un porter amb un gran futur per davant. Tenim tres porters de garanties, que lluitaran per ser titulars. Esperem que en Suárez creixi molts anys amb nosaltres», va dir.