El Girona ha caigut aquesta tarda per la mínima a Puertollano contra el Getafe en el primer partit contra un rival de la mateixa categoria d'aquesta pretemporada. El mal estat del terreny de joc i la forta calor (38 graus) ha marcat un duel, igualat i amb alternatives a les dues àrees, que ha decidit una errada del central del Peralada Bambo Diaby aprofitada per Gaku Shibasaki. Machín ha donat minuts a tots els jugadors tret de l'algerià Boulaya, Villa i dels porters Suárez i Bounou. Després de jugar dimarts a Palamós amb el Brighton & Hove Albion i ahir contra el Barça B, el d'ahir va ser el tercer amistós d'una setmana carregada de feina. El Girona no tornarà a jugar fins dissabte que ve contra el Reus.

L'equip se segueix rodant i els nous jugadors continuen agafant els mecanismes del particular sistema amb què juga Machín. El sorià ha donat continuïtat avui a l'onze que ahir va acabar contra el Barça B amb el triangle Aleix Garcia, Douglas Luiz i Borja García al mig del camp. Tot i algun detall del brasiler, la primera part ha estat una mica més del Getafe que ha vist com Iraizoz aturava dues bones rematades de Pacheco i Bruno. Per part del Girona, només Aday ho ha intentat amb una ben intencionada vaselina que ha sortit un xic desviada.

Durant els primers minuts de la represa, el partit s'ha animat i s'ha vist el millor Girona. Maffeo s'ha inventat una jugada gairebé de camp a camp i, després d'anar-se'n de tres rivals, no ha pogut rematar ni ell ni Marlos Moreno. Al cap de pocs minuts, el lateral tampoc ha sabut definir quan li ha caigut una pilota morta després d'una centrada d'Aday. El Getafe, de la seva banda, també ha tingut arribades i Molina, sol davant Iraizoz ha vist com el navarrès li aturava el seu xut tou.

Machín ha canviat tot l'equip -llevat d'Iraizoz- per a la darrera mitja hora. Amb els canvis, el Girona no tingut tanta presència ofensiva i, en canvi, ha vist com el Getafe aprofitava un regal per a fer l'únic gol del partit. Ha estat el japonès Gaku Shibasaki que ha pispat la cartera a Diaby per a batre Iraizoz. L'equip farà nit a Madrid i demà tornarà a Girona per a continuar amb la seva preparació.

GETAFE: Guaita; Damián Suárez, Molinero, Djené, Bruno; Lacen, Gaku Shibasaki; Álvaro Jiménez, Fajr, Dani Pacheco; Jorge Molina. També van jugar Emi Martínez, Portillo, Cata Díaz, Cala, Calderón i Barri.

GIRONA: Iraizoz, Maffeo, Aday, Bernardo, Alcalá, Kiko Olivas; Aleix García, Douglas Luiz, Stuani, Borja García i Marlos Moreno. També van jugar Ramalho, Diaby, Romero, Pons, Granell, Eloi Amagat, Álamo, Portu, Soni, Andzouana.

Gol: 1-0, m.78, Shibasaki.

Àrbitre: Escudero Marín. T. g.: Bruno (Getafe) i (Bernardo i Stuani (Girona).

Estadi: Unes 500 persones a l'Estadi Ciudad de Puertollano.