Tant Pablo Machín com Quique Cárcel tenen claríssim que no volen tornar a tenir problemes als carrils com les darreres temporades i per això, aquest estiu, s'han marcat el propòsit d'apuntalar la posició. La intenció del Girona és la de comptar amb fins a cinc jugadors que puguin actuar als carrils i amb Aday, Maffeo i Planas ja a la plantilla resten només dues places per cobrir. Un dels noms que té molts números de -en el seu cas, tornar a- vestir la samarreta blanc-i-vermella és el de Johan Mojica. El Girona i el Rayo estan negociant una nova cessió del colombià que inclouria, aquest cop sí, una opció de compra. L'operació podria passar per a una renovació inicial de Mojica amb el Rayo, amb qui acaba contracte el proper 30 de juny de 2018. El conjunt madrileny cerca la manera d'assegurar-se algun ingrés i per això condicionaria la seva sortida cap al Girona a l'ampliació de contracte. Això permetria que el Rayo, en cas que el Girona fes efectiva l'opció de compra, ingressés una quantitat pel traspàs que seria sempre superior a la que pugui cobrar aquest estiu si el jugador és traspassat ja que només li resta un any de contracte.

L'operació, però, està pendent de la nacionalització del jugador. Els tràmits estan engegats i sembla que podrien ser qüestió de poques setmanes. El jugador, que sí que havia participat en els primers amistosos contra l'Estoril i l'Alcorcón, no va participar en l'amistós de dimecres contra el Toledo. A més a més, dijous al matí no es va entrenar amb permís del club. Caldrà veure si avui juga algun minut contra el Leganés.

L'altre candidat a reforçar els carrils és Àlex Moreno, jugador també del Rayo Vallecano i amb contracte fins al 2019. Tanmateix, la seva arribada és un xic més complicada, ja que el conjunt madrileny el considera un jugador imprescindible i no veu amb bons ulls la possibilitat de deixar-lo anar. Per aquest motiu es remet a la clàusula de rescissió (6 milions d'euros) tot i que estaria obert a escoltar alguna oferta interessant. Els dos milions oferts inicialment pel Girona han estat rebutjats pel Rayo, que demana al Girona que es grati una mica més la butxaca.

Clerc i Simón

Un altre dels noms que té Quique Cárcel a la llista és el de Carlos Clerc. El badaloní és un altre vell conegut de Machín, que ja el va tenir a les seves ordres la temporada 2015-16. Clerc té contracte amb l'Osasuna fins al 2018 i una clàusula de 6 milions. A més a més, el conjunt navarrès hi compta aquesta temporada per intentar el retorn a Primera. Tot plegat hauria fet que Osasuna hagués refusat una oferta d'un milió per a Clerc. D'altra banda, el club no tanca la porta que un dels dos carrilers que falten per arribar sigui dretà. En aquest sentit, ahir La Provincia assegurava que el lateral del Las Palmas David Simón era a l'agenda del Girona, i també del Llevant. Simón, de 27 anys, podria sortir cedit aquest estiu.