Si algú està intranquil pels mals resultats d'aquesta pretemporada del Girona (una sola victòria en sis partits), que s'escolti a Bernardo Espinosa. El central, qui tot just ha aterrat aquest estiu a Montilivi, feia ahir una crida a la calma, assegurant que no hi ha ni un sol motiu per alarmar-se. Veu l'equip preparat per plantar cara a Primera, recorda que ara és temps de fer provatures i diu que les sensacions que li transmet el vestidor són cada cop més positives.

«Ara els resultats són el que menys importa. L'important és acumular minuts i assimilar conceptes. Hi ha hagut moltes rotacions i s'han provat coses», reconeixia el de Cali, qui afegia que «la línia és progressiva i les sensacions són cada cop millors». Falten encara fitxatges i la plantilla està incompleta, però amb els que hi ha, Bernardo creu que es pot estar a l'alçada. «No en tinc cap mena de dubte. La competitivitat d'aquest equip és enorme i la seva capacitat d'esforç, considerable. A Primera és el mínim que es pot exigir». Recordava que «l'experiència és un grau» i en aquest sentit, admetia que al vestidor «molts encara han de demostrar si estan o no capacitats». Això sí, no ho veia pas com una pega: «El més important és competir i aquí es fa amb molta intensitat. És un equip generós. La gent pot estar tranquil·la. Hi ha molta il·lusió i també fam».

Bernardo, qui veu al Girona cada cop «jugant amb més facilitat», deia estar molt ben adaptat al sistema de tres centrals, un dibuix que ja ha tastat d'altres temorades. Admetia que «jugaré on em digui l'entrenador», però no amagava que «si puc escollir, m'agrada més fer-ho al mig, com a lliure». Precisament, on més se l'ha vist aquesta pretemporada. Deia també que existeix una «competència molt sana» entre els centrals i no entrava a valorar sobre possibles altes i baixes. «Qui vingui, si ha d'aportar, benvingut serà. Però això no depèn de mi».