Deia ahir Delfí Geli, president del Girona, que fitxar Marc Muniesa és «una possibilitat», però que al mercat n'hi ha «moltes més». Ho confessava en una entrevista emesa al programa «Els matins» de TV3 i no mentia pas. Perquè Muniesa agrada, i molt, a la direcció esportiva i al cos tècnic. Tant, que fa setmanes que se li va al darrere. Per una cosa o una altra, la sortida del lloretenc no s'ha acabat de concretar. Fins ara, que les negociacions s'han tornat a reconduir i l'operació sembla que arribarà ben aviat a bon port. Als seus 25 anys i amb experiència en una competició contrastada com ho és la Premier League anglesa, el seu aterratge a Montilivi servirà per reforçar la defensa de cares al salt a Primera.

Forjat al Barça i amb un debut al primer equip el 2009 de la mà de Pep Guardiola que gairebé tothom recorda, Muniesa ha crescut com a futbolista a l'Stoke anglès, on hi ha jugat les últimes quatre temporades. Tot i que l'experiència l'ha permès madurar, mai ha trobat aquella continuïtat que buscava. Són 67 els partits que hi ha jugat en totes les competicions; pocs, tenint el compte el temps que hi ha passat. No és d'estranyar que aquest mateix estiu reclamés públicament més protagonisme a Mark Hugues, el seu entrenador. Llavors, ja sabia que tenia més d'una proposta al damunt de la taula. Algunes, prou atractives, encara que el fet de tenir contracte en vigor fins el 2019 es podia convertir en un impediment.

Ser protagonista a l'Stoke sempre ha estat la seva prioritat, encara que Muniesa és conscient que no ho tindrà gens fàcil. Ho sap pel que li ha passat els últims anys, però també perquè aquest estiu ha arribat el central Kurt Zouma, cedit pel Chelsea, i perquè és a punt de fer efectiva la compra al Porto per Bruno Martins Indi, qui ja va ser prestat als Potters l'últim curs. Massa entrebancs per al lloretenc, qui fa dies que busca una sortida de la mà del seu agent, Ginés Carvajal.

El Getafe ha estat un dels clubs que ha fet una proposta per ell. També el Girona. I a l'hora d'escollir, jugar al costat de casa li crida molt més l'atenció al futbolista. Si l'operació encara no s'ha tancat, és perquè cal resoldre la seva sortida. Muniesa té contracte i s'ha d'acabar de trobar la fórmula adient perquè acabi aterrant a Montilivi.

La intenció és que ho faci el més aviat possible. Un cop sigui una realitat, Machín comptarà amb un efectiu més en una defensa que estarà gairebé completa. Juanpe i Alcalá continuen de l'any passat; també Ramalho, qui sembla que s'acabarà quedant. Bernardo ha arribat aquest estiu procedent del Middlesbrough anglès. De la seva banda, Kiko Olivas, tot i que està signant una bona temporada i té contracte (va renovar fa pocs mesos), no entra en els plans. La seva sortida sembla un fet, però s'està endarrerint. El Girona i el jugador estan d'acord en les condicions per marxar, però el club segueix allargant la situació tot atent al mercat.