Nova jornada de presentacions al PGA Golf de Caldes de les noves incorporacions del Girona per aquesta temporada. Ahir va ser el torn dels migcampistes Farid Boulaya i Aleix Garcia, futbolistes que arriben procedent del Bastia francès i del Manchester City respectivament. El primer en parlar va ser Boulaya, que ha aterrat lliure a Girona i que amb l'ajuda d'una intèrpret va assegurar que es troba bé de la lesió que va patir al genoll encara que «no estic en el millor moment de forma». «Poc a poc aniré millorant i arribaré al cent per cent, creixeré als entrenaments i als partits però encara no estic recuperat del tot», va dir el francoargelí, que ja ha jugat minuts en aquesta pretemporada amb l'equip.

Va jugar molts pocs minuts la temporada passada a la Ligue 1 amb el Bastia, però tot i aquesta situació, Boulaya va afirmar que «intentaré ajudar al màxim a l'equip amb el que més bé sé fer, que és donar assistències i marcar tants gols com pugui». Es va definir com un migcampista ofensiu i Quique Cárcel es va desfer en elogis cap al futbolista. «És un jugador diferent, molt especial. Té molt bones capacitats per jugar a la zona de la mitja punta, per darrere els davanters i estic segur que ens aportarà coses molt diferents», recalcava el director esportiu del Girona.

Un dels handicaps que es pot trobar és l'idioma, ja que no parla ni català ni espanyol i li està costant en aquestes primeres setmanes a l'equip. No obstant, Boulaya ha trobat en el porter Bounou el seu millor confident i aliat dins el vestidor. «Ell parla francès i m'ajuda, però el no parlar l'idioma dificulta una mica la meva adaptació. Tot i això el futbol és un idioma universal», va dir convençut. El principal dubte que hi ha sobre el jugador és el seu estat físic. Després d'haver passat dues lesions greus de genoll recentment, el migcampista encara no està al cent per cent però confia agafar la forma adequada «al més aviat possible». «No tinc dolor i cada vegada em sento millor, venir al Girona és una molt bona oportunitat per mi i espero aconseguir l'objectiu amb l'equip de salvar la categoria», va concloure Farid Bouyala.

Créixer per tornar a Manchester

Dos grans objectius té Aleix Garcia apuntats per aquesta temporada. El primer, fer un gran any amb el Girona i aconseguir, com a mínim, mantenir la categoria. El segon, fer una bona temporada a nivell personal per tenir un forat l'any que ve al Manchester City. «En Pep (Guardiola) em va dir que venir a Girona era una molt bona opció, que s'havia de valorar. Estic aquí i segur que serà una molt bona oportunitat per a mi, em servirà per agafar experiència i per tornar l'any que ve a Manchester».

Ambiciós i amb fam de començar a competir, Aleix Garcia no es va cohibir a l'hora de parlar d'objectius. Va assegurar que, evidentment, el primer pas és «aconseguir la permanència a la categoria» però està convençut que «el Girona pot donar la sorpresa aquesta temporada». «Tenim un grup molt bo i crec que podem fer les coses molt bé», va afirmar el d'Ulldecona, que es va definir per venir a Girona després de veure «la confiança i la il·lusió» transmesa per Quique Cárcel i Pablo Machín, recalcant que «tinc coses bones per donar a l'equip, sóc un migcampista amb bona visió de joc i el fet de jugar amb carrilers m'ajudarà molt per donar joc a les bandes».

Quique Cárcel va definir Aleix Garcia com un jugador amb «filosofia Barça i actualment Manchester City» i va assegurar que com tot jugador nou «necessita un període d'adaptació», però està convençut que el català «és un futbolista diferent que acabarà sent Top mundial».