És qüestió d'hores que el Girona anunciï que el defensa central Marc Muniesa jugarà aquesta temporada sota les ordres de Pablo Machín. El de Lloret, el qual s'ha relacionat amb el club gironí pràcticament dos dies després d'aconseguir l'ascens a Primera Divisió, arribaria com a cedit des de l'Stoke City anglès, on ha jugat les últimes quatre temporades. El lloretenc va ser vist ahir mateix a Montilivi acompanyat de Ginés Carvajal, el seu representant. Mentre ells eren a l'estadi concretant l'acord, a Caldes, durant la presentació dels migcampistes Farid Bouyala i Aleix Garcia, el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, no va amagar l'interès per incorporar el futbolista i a més va afirmar que Muniesa «vol venir a jugar amb nosaltres». Segons apunten també mitjans anglesos, el jugador s'hauria acomiadat el passat dimarts dels seus companys de l'Stoke City, informant-los que aquesta propera temporada jugarà al Girona, fet que sembla d'anunci immediat. La idea de Machín és que Muniesa ja jugui alguns minuts demà a Olot o diumenge a Reus.

Tot i que jugador i representant van ser ahir a Montilivi, l'acord no es va poder tancar i s'ha posposat la seva incorporació, encara que tot fa indicar que no hi haurà sorpresa. No obstant, Marc Muniesa té contracte fins al 2019 amb l'Stoke, fet que dificulta molt que arribi traspassat, i la seva incorporació al club gironí seria en forma de cessió. El central és un vell desitjat pel Girona, el nom del qual es relaciona amb el club des de principi d'estiu. No s'han de descobrir les qualitats del gironí, que tot i no tenir un protagonisme molt destacat a la Premier League acumula una experiència i coneixements més que vàlids per triomfar a Girona. Quique Cárcel va deixar clar que el jugador «vol venir a Girona» i que estan en negociacions per aconseguir que això sigui una realitat. «És un futbolista que el coneixem de fa molt temps, és un molt bon jugador. Tot i això els futbolistes que estan a la Premier són pràcticament inaccessibles. Si arribem totes les parts a bon port i es pot tancar l'operació, aleshores ja podrem valorar més profundament el seu fitxatge», va dir cautelós el director esportiu del Girona, que alhora es va mostrar esperençat per tancar al més aviat possible la seva incorporació.

Un valor a l'alça

Tot i no gaudir de la regularitat segurament que ell mateix s'esperava, Marc Muniesa, després de quatre anys a Anglaterra, s'ha fet un nom i ha agafat una experiència molt important per a un futbolista de 25 anys. El de Lloret ha estat relacionat amb molts equips aquest mateix estiu, la majoria d'ells de la lliga espanyola. A banda de l'interès del Girona, que finalment ha estat el que més ha seduït el futbolista, equips com l'Espanyol, el Màlaga o el Betis també s'han interessat per la situació del gironí. Sobretot el conjunt bètic, que va apostar per ell el passat mes de juliol però finalment la cosa no va anar més enllà.

Al·licients no li falten a Muniesa per triar Girona com a destí aquesta temporada. Jugarà a casa, amb l'equip de casa i amb un projecte esportiu que crida l'atenció als nouvinguts. A més, a l'equip es retrobaria amb Carles Planas, un dels seus grans amics en la seva vida personal després de coincidir a les categories inferiors del Barça, al Barça B i també amb la selecció espanyola. El jugador, que podria ser avui mateix del Girona, es posarà a les ordres de Pablo Machín i podria tenir els primers minuts demà mateix en l'amistós que jugaran al camp de l'Olot.