Dimarts hi ha el Costa Brava contra el Manchester City i, molt més important, dissabte vinent arribar la històrica estrena del Girona a Primera Divisió i, ara com ara, el conjunt blanc-i-vermell navega en un mar de dubtes després d'empatar avui contra un Reus de Segona Divisió que, sobretot a la primera meitat, ha estat superior als gironins. En els cinc partits de pretemporada que ha jugat el Girona d'ençà que va tornar de Manchester, l'equip només ha marcat dos gols, els dos contra el Barça B (2-2) i de dos jugadors del Peralada, i s'ha quedat sense veure en porta en la derrota davant el Getafe (1-0) i en els empats a zero contra Brighton, Olot i Reus.

Pablo Machín ha fet jugar un onze titular sense la presència de cap jugador dels que havien empatat ahir, divendres, a Olot amb el debutant Marc Muniesa compartint l'eix de la defensa amb Alcalá i Bernardo, Douglas Luiz, Pere Pons i Borja Garcia al mig del camp i els, de moments, únics davanters de la primera plantilla, Stuani i Marlos Moreno, al davant. Amb Maffeo i Aday en els carrils l'onze no ha estat gaire diferent del que, a priori, jugarà d'aquí a una setmana contra l'Atlètic de Madrid a la lliga. I la realitat és que la prova no ha estat gens satisfactòria. El Girona ha fet una primera fluix. Realment molt fluixa amb problemes per sortir jugant amb la pilota contra un equip, Reus, que no té una de les millors plantilles de Segona A però que amb una pressió molt alta ha deixat en evidència la poca competitivitat del Girona a només una setmana de l'inici de la lliga.

En els primers 45 minuts, el Girona només ha xutat un cop a porta en una jugada a pilota aturada que, després d'un moviment de pissarra, ha acabat amb un xut massa alt de Borja Garcia. En canvi, el Reus sí que ha pogut marcar gràcies a dues bones oportunitats de Ricardo Vaz en el minut 23, ben resolta per Iraizoz, i d'Edgar Hernández en el 32 que no ha resolt bé davant del porter del Girona després de deixar enrere els tres centrals del Girona. Una primera part on no s'ha vist per enlloc la diferència de categoria entre un Girona i un Reus més intens i, sobretot, amb les idees molt més clares.

Com ja havia fet ahir a Olot, Pablo Machín no ha mogut gairebé gens la banqueta a la segona meitat amb la intenció que els jugadors es provessin competint durant 90 minuts. L'únic canvi ha estat l'entrada de Portu per Aday a manca de deu minuts en un moment que, buscant vies de millora, Pablo Machín havia canviat el seu habitual dibuix per 4-4-2 amb Maffeo i Muniesa jugant de laterals.

Abans d'això, el Girona ha protagonitzat una segona part una mica més esperançadora que la primera però sense arribar, ni de bon tros, al que es pot esperar d'un equip de Primera Divisió. Només de començar aquesta segona meitat, l'àrbitre ha anul·lat un gol per fora de joc a Marlos Moreno i, en el minut 51, Stuani ha desaprofitat una oportunitat molt clara de gol després d'una centrada del colombià. Un minut abans, però, havia estat el local Campins qui ha fregat el primer gol del partit després d'una bona combinaciò amb Carbonell. El Reus ha continuat sense perdre la cara al partit impedint que es veiés per enlloc la teòrica superioritat del Girona i, encara que tampoc ha pogut batre Iraizoz, ha estat millor que un Girona que, en els últims minuts, jugant amb el 4-4-2 ha tingut un parell d'opcions (Stuani i Bernardo) que haurien servit per guanyar i intentar amagar les deficiències de l'equip a una setmana de l'inici del campìonat.

Reus: Santamaria (Edgar Badia, m.45), Campins, Olmo, Iñiguez, Álex Menéndez (Migue García, m.45)., Gus Ledes, Miramón (Tito Ortiz, m.45), Carbonell (Borja Fernández, m.62), Cámara (David Haro, m.62), Ricardo Vaz (Fran Carbia, m.62) i Mayor (Edgar Hernández, m.29).

Girona: Iraizoz, Maffeo, Alcalá, Bernardo, Muniesa, Aday (Portu, m.80), Pere Pons, Douglas Luiz, Borja García, Marlos Moreno i Stuani.

Àrbitre: Sagués Ozcoz.