Deia Pablo Machín a la sala de premsa del Municipal d'Olot que al Girona encara li «falten uns quants partits» per saber de bona font si té «nivell o no» per competir «amb dignitat a Primera». Vist el que s'ha vist fins ara, sembla encara lluny l'equip blanc-i-vermell. Perquè la fatiga acumulada durant aquestes setmanes es nota; perquè encara s'han d'ajustar mecanismes. També perquè la plantilla és a mig fer, amb incorporacions que encara han d'arribar. I sobretot, perquè falta gol. El Girona, que segueix sense guspira, va tornar a mostrar una versió inofensiva i massa plana a la Garrotxa. Un nou test que va tancar-se amb un 0-0 quan només queda una setmana perquè comenci la Lliga, ni més ni menys, davant l'Atlètic de Madrid.

No és cap secret que els partits d'estiu, per norma, solen ser avorrits. És temps de provatures, d'invents. Pesen les cames, el ritme sol ser feixuc i l'espectacle és habitual que s'absenti. Necessiten aquesta mena d'amistosos alguns al·licients i ahir, a Olot, n'hi havia uns quants. El primer, homenatjar Abel Solé. El capità local posava el punt i final a la seva carrera, i deixava enrere 12 temporades al club. Un altre era el de poder seguir les evolucions de Carles Planas, un dels fitxatges d'aquesta pretemporada del Girona i que fins ara havia estat inèdit per lesió. I el tercer, Marc Muniesa. El lloretenc, flamant incorporació per a l'equip de Pablo Machín, va ser ahir a Olot. Va fer una mica de cursa contínua al costat del preparador físic Jordi Balcells una estona abans de l'escalfament, i va seguir el duel des de la graderia, al costat dels seus nous companys. Tots aquests ingredients van reunir a més d'un miler d'espectadors, que van retre homenatge a Abel Solé al minut 12, i que, com era d'esperar, van viure un partit bastant feixuc, amb poques ocasions i sense massa ritme, que només es va animar a un segon acte amb més alternatives.

L'Olot es va encarregar d'animar la tarda només començar. Mentre el Girona encara es treia la son de les orelles, l'equip de Martín Posse va aconseguir el control de la pilota i va decidir posar-hi el ritme. Només va trigar un parell de minuts a xutar. Va ser Héctor Simón, però un defensa va tocar la pilota, suficient per provocar el primer córner. Sense conseqüències, però els olotins ja havien avisat. I per si de cas, van seguir amb la batuta, tocant i tocant. Els gironins, s'ho miraven. L'onze de Machín, un partit més, era circumstancial. Planas s'estrenava al carril esquerre, mentre que Soni, Villa i Romero eren els representants del filial al damunt de la gespa. Homes com Bernardo, Stuani, Pere Pons, Douglas o Borja, entre d'altres, esperaven la seva oportunitat a l'esquerra.

Al camp, va ser Portu el primer a carburar. Seves van ser les dues primeres aproximacions amb cara i ulls. Al minut 9, conduïa un contracop que ell mateix executava, provocant que Ginard enviés la pilota a córner. En l'acció següent, al 12, el porter aturava un cop de cap del murcià. Es va aturar llavors el partit per retre homenatge a Abel Solé i quan es va reprendre va ser el Girona qui va posar-hi més que el seu rival. Tampoc massa, però suficient per evidenciar que tenia el duel bastant controlat. El domini no es va traduir en una allau; i és que els gironins, durant tot l'estiu, no s'han caracteritzat per generar massa ocasions ni, molt menys, per ser una màquina de fer gols. Ahir en va ser l'enèsima prova. Boulaya ho va provar abans de la mitja hora sense fortuna i Granell, al 31, va engaltar un xut que va rebutjar Ginard. A l'altra àrea, Bounou sortia a temps per aturar en sec una incursió de Marc Mas, en la millor aproximació de l'Olot fins llavors.

Planas va cedir el seu lloc a Álamo al descans i Machín només va fer un canvi durant la segona meitat, donant entrada al jove Andzouana. Més va moure la banqueta l'Olot; ho va aprofitar Posse per fer proves. I millor van començat el segon acte els de casa. Mas i Héctor Simón van gaudir de dues bones ocasions als primers 20 minuts de la represa. Poc després, Bounou havia de treure el peu en una centrada amb molta intenció de Nacho Pérez.

Va reaccionar el Girona, encara que amb bastanta timidesa. Portu, un dels millors, es va inventar una centrada al segon pal i Adzouana va rematar al lateral de la xarxa. Més tard, Ginard es treia de sobre un cacau de Granell i al 86, el porter rebutjava un xut sec d'Aleix Garcia. També la va tenir l'Olot, quan una centrada de Nacho es va passejar per l'àrea sense trobar rematador.

Farà rotacions avui Machín a Reus, on el Girona juga el vuitè test de pretemporada. Serà a partir de les 8 del vespre.